Борислав Михайлов остава президент на Българския футболен съюз с 463 гласа от общо 504 по време на редовния конгрес на БФС, който се проведе в хотел „Маринела“ в София.

Любо Пенев напусна Конгреса на БФС

Той пребори конкуренцията на другите двама кандидати Любослав Пенев и Ивайло Дражев, които събраха съответно по 36 и 5 гласа. По този начин Михайлов си осигури победата и ще започне своя четвърти мандат начело на БФС.

Източник: БГНЕС

Борислав Михайлов пое президентския пост през 2005 година, след като спечели тогавашните избори със 194 срещу 133 гласа за тогавашния президент Иван Славков.

Страстите в сутрешните часове се нажежиха след като Пенев и Дражев не бяха допуснати да присъстват на първата част от Конгреса. „Това е ненормална ситуация. Те са задължени да има демократичен избор”, коментира Пенев.

И двамата му опоненти разкриха по-рано днес пред делегатите на Конгреса идеите си за развитие на родния футбол. Пенев обаче съзря нередности около избора и напусна залата, като преди това обяви Конгреса за "уговорен мач". Основните причини за напрежението бяха свързани с формата на гласуването като бюлетини и ограничения достъп на медиите.

Същевременно Наско Сираков обяви, че няма повече да бъде част от Изпълнителния комитет на БФС. Нов такъв ще бъде избиран, след като бъде избран председател и той предложи състав.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини последвайте страницата ни в Instagram.