Още по темата

Само седмица след старта на онлайн гласуването близо 16 000 души подкрепиха с гласа си своя фаворит сред петимата финалисти в ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България.

До 5 февруари всеки може да се запознае с петимата социални предприемачи - финалисти в четвъртото издание на ПРОМЯНАТА и да избере за кого да гласува на nova.bg/promyanata.

За победата тази година се борят: Милена Ташкова и София Фердинандова с Живот на килограм, Виктория Величкова и Яна Липованска с Маргаритка; Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова с ОЛЕ МАЛЕ, Иван Димов и Николета Габровска със Single Step и Поли Янкова с MindHub.

Тримата финалисти, които съберат най-много гласове, ще продължат на следващия етап от конкурса – среща с жури, което включва представители на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change. Тримата кандидати ще представят проектите си и пред детско жури. Големият победител в ПРОМЯНАТА 2017/2018 ще бъде избран на 12 и 13 февруари от двете журита и ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 30 000 лв., а вторият и третият - по 15 000 лв.

Допълнително и петимата финалисти стават част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА за период между една и пет години, в рамките на които ще получат обучения, консултации от бизнес ментори, достъп до международната мрежа от социални предприемачи на Reach for Change и медийна подкрепа, благодарение на Нова Броудкастинг Груп.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за четвърта поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България.