Още по темата

Журналистката Стиляна Божидарова, която твърди, че е била бита от футболен фен на бургаския клуб „Нефтохимик“, започнала да получава заплахи в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Ако Манол Петров влезе в затвора, ти изгаряш”, „България ще ти се стори тясна”, „Твоята съдба е да бъдеш много жестоко измъчвана”.

Такива заплахи получава в профила си Божидарова, а това съобщи самата тя за „Здравей България“ по NOVA.

Конфликтът между Божидарова и Петров избухна на 9 септември вечерта на стадион „Лазур” в Бургас. Журналистката разказва, че е съборена и ритана от Петров заради неин репортаж в бургаски сайт.  

Манол Петров отрича да я е нападал и твърди, че журналистката е нападнала него.

По случая е заведено досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда. Ако бъде доказана вината му, Манол Петров може да получи до 3 години затвор. А два дни след инцидента журналистката започва да получава заплахи.

„Доста са стряскащи и притеснителни. Започнах да ги получавам във „Фейсбук“ от профил с името Дейвид Лейн. Това е неонацист убил радиожурналист”, обясни журналистката.

По думите ѝ психическият тормоз се изразява и в обидни колажи и всевъзможни обидни квалификации по неин адрес.

Стелиана Божидарова ще заведе и гражданско дело срещу насилника си. А ако го спечели, парите ще дари на школата на „Нефтохимик”.