Още по темата

София попада на десето място в класация за 11-те най-добри градове за живеене в чужбина, съставена от един от най-четените сайтове в САЩ  "Хъфингтън поуст".

"Когато чухме, че София е един от най-евтините откъм наеми градове, не можехме да останем безразлични: ако изберете да направите това историческо място свой дом, ще бъдете и много близо до един от най-евтините плажове в Европа", пишат от "Хъфингтън поуст".

Вижте кои са другите 10 града, включени в класацията

Като най-евтин се има предвид "Слънчев бряг", който е включен в статия на "Дейли мейл" от края на август.

В нея се очертават най-скъпите и най-евтини места за почивка в Европа, а още в началото се сравняват Копенхаген и "Слънчев бряг":

"Дали планирате ергенски уикенд, или романтично бягство с любимата, цените в Европа варират по-драматично и от времето, така че си струва да направите своето проучване. Например, ако сте загрижени за бюджета си, навярно ще искате да избегнете скъпи дестинации като Копенхаген. Обичаен ден там ще ви остави назад с повече от 300 паунда, включително храна и квартира. Вместо това, можете да се отправите към "Слънчев бряг" в България, където за същите неща разходите ще са под 60 паунда".

Дали София е градът, в който трябва да живееш - разбери в нашия тест

Класацията, в която са включени общо 11 града, е създадена на базата на няколко скорошни изследвания.

Едното проучване е годишен доклад на британската банка  "ЕйчЕсБиСи" (HSBC), в който 27 хиляди респонденти са оценявали държави по критерия колко лесно е балансирането между кариера и семеен живот.

Другият доклад е на "Евростат", който обединява статистика с анкети за качеството на живота, както и проучване на "Интернейшънс", фокусирано върху това колко лесно е да се установиш някъде и да създадеш приятелства.

На първо място за най-добър град за живеене е избрана Валенсия.

Източник: Thinkstockphotos

Туризмът в този град е процъфтяващ, пълно е с млади хора, красиви плажове а наемите достатъчно ниски, за да живеете там.

Във видеото вижте 10 любопитни неща, които не знаете за София