Още по темата

Реанимацията на болницата във Враца няма как да работи 24 часа и по този начин спешните пациенти са лишени от възможност да бъдат лекувани в нея.

Причината е недостиг на персонал, след като един лекар излязъл в отпуск, а друг по болест. В момента в отделението работят двама души, съобщи NOVA.  

Обвиниха директора на столичната Здравна каса, карала служители да преправят протоколи

"Пирогов" над лимита, задава ли се лекарски протест

Възможно е и цялата врачанска болница да се окаже без персонал, след като лекарите в нея заплашиха с масово напускане.   

„Тежко увреден човек в катастрофа или такъв в кома няма къде да бъде приет в региона, освен в областната болница. Най-близката такава е в Монтана”, заяви д-р Бисер Тодоров.

Подобно допълнително транспортиране може да се окаже изключително усложняващо за хората в спешна нужда, допълни Ростислав Стефанов, който е директор на реанимацията.

Причината за заплахите на лекарите да напуснат е забавянето на заплатите им. Отделните специалисти са взели между 100 и 400 лева за всеки от последните 2 месеца.

Вчера здравният министър Николай Петров разкри, че болницата във Враца има основен дълг от 12 милиона лева и още много в лихви на просрочени задължения и трябва да търси начин да изтегли кредит, с който да ги покрие.   

В момента има призив към анестезиолози от цялата страна да дойдат и да помогнат с труд в спешното отделение във Враца.