Още по темата

Бивш транспортен министър смята, че решение на корупцията в ДАИ може да се намери, ако на служителите се дава процент от събраните глоби.

„Трябва да говорим за превенцията как да не стигаме до такива случаи и какви са предпоставките, за да има толкова дребна корупция в тази администрация. Неколкократно съм казвал, че докато тази агенция няма характера и принципа на работата на НАП, няма как да работи ефективно и корупцията да престане, заяви Кристиян Кръстев, бивш служебен министър на транспорта в „Здравей, България” по NOVA.

Шеф на ДАИ вкара подчинени в затвора превантивно

Арести при акция на ГДБОП в ДАИ

"В момента, в който НАП направиха така, че служителите получават процент от наложените глоби, корупцията моментално изчезна.

Хората имат мотивация и нямат нуждата да търсят други методи за получаване на допълнително средства", допълни Кристиян Кръстев.

Коментарът е по повод задържането и повдигнатите обвинения на 10 служители на „Автомобилна администрация“-Благоевград при специализирана акция по сигнал, подаден от транспортни фирми, за рушвети.

"До момента са задържани 10 инспектори в областен отдел Автомобилна администрация Благоевград.

Те са осъществявали функции по контрол на дейността на транспортни дружества”, каза Даниела Начева, зам.-ръководител и говорител на спецпрокуратурата. 

По първоначална информация те са взимали подкупи между 300 и 600 евро от транспортни фирми, за да не им пишат актове.

Шефът на „Автомобилна администрация” в ареста за корупция

Престъпна група за подкупи, свързана с АМ "Тракия", отива на съд

„Агенцията е пред разпад и това явно е удобно на някого”, коментира от своя страна Красимир Лалов, председател на Националното сдружение на превозвачите.

Във връзка с арестувания за корупция кмет на "Младост", той коментира още, че на фона на хванатия преди години шеф на ДАИ, кметът Иванчева е като "пионерче".

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.