Осем задържани у нас и трима в Австрия. Това е разносметката след след акцията на ГДБОП в Казанлък от 13-ти февруари, съобщиха шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев и директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Обвинения са повдигнати на общо 10 българи, съобщиха от МВР. В австрийската столица са задържани ръководителят и един от куриерите на организираната птрестъпна група, занимаваща се с наркотици и трафика им в Австрия. 

Освен наркотиците са открити и огнестрелни оръжия. Сред задържаните е и ръководителят. Разследващите следят групата от есента на миналата година чрез СРС-та.

Източник: БГНЕС

Те складирали марихуаната в буркани, които заравяли на различни места в землището на града. Наркотикът е произвеждан тук, а е продаван в Австрия.

Акцията в града е разработка на българските спецчасти, като информацията е подадена към колегите им в чужбина. В рамките на деня 10 души ще бъдат обвинени.

Става въпрос за организирана престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на марихуана и синтетична дрога. Открити са и доста други неща, включително огнестрелни оръжия, посочи той. По информация на разследващите, е имало идея постепенно цялата дейност на групата да се премести в Австрия.

Вчера ГДБОП и жандармерията блокира входовете и изходите на Казанлък при провеждане на операцията.

Въоръжени и маскирани полицаи претърсваха няколко адреса в града, единият от които бе къща на ул. „Гладстон”, където бе задържан 31-годишен мъж. Претърсвани бяха и адреси в селата Крън и Енина.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание последвайте страницата ни в Instagram.