Още по темата

През август за втора поредна година във Варна ще се състои слънчева изложба на деца и възрастни със синдром на Даун. 

Събитието ще се проведе на 17 август (сряда) от 18 ч. на входа на Морската градина.

Изложбата със заглавие "47 усмивки" ще бъде открита с голям концерт, в който ще вземат участие известни български изпълнители, сред които са Деси Добрева, Жана Бергендорф, Маги Джанаварова и др.

Организатори на изложбата са фотографът Красимир Ламбов и съпругата му Силвена, заедно със Сдружението на родители на деца със синдром на Даун, в което членуват.

Във видеото горе вижте поканата на Крис (синът на Краси и Силвена), който кани всички да присъстват на изложбата и да дарят своите усмивки за хората със синдром на Даун.

Синдромът на Даун не е присъда и всички, които са се родили с тази диагноза могат да се развиват, да бъдат щастливи, да постигат резултати и да живеят пълноценно, но ако им е даден шанс за това – още от родилния дом, семейната среда, обществото и държавата като институция.

Проектът на Красимир Ламбов и съпругата му Силвена Христова е сред тазгодишните кандидати в ПРОМЯНАТА – най-голямата социалноотговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с фондация "Промяната".

Те са един от 18-те проекта, които продължават напред в третото издание на конкурса за социални предприемачи и получават допълнителни обучения, за да доразвият идеята си. Онлайн гласуването през ноември ще даде възможност на публиката да избере 3-те проекта финалисти.

Вижте още:

Осинови конче, помогни на дете с увреждания

Колин - Бодибилдърът със синдром на Даун 

Учени: Приближаваме се към лечение на синдрома на Даун