Още по темата

Народното събрание избра Пламен Георгиев Димитров за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Гласуваха 218 депутати, "За" бяха 148, "против" – 66, "въздържаха се" четирима.

Пламен Георгиев е кандидатура на ГЕРБ.

"За" кандидата на БСП Николай Николов гласуваха 79 депутати, "против" бяха 62 и 73 народни представители "се въздържаха". 

Според опозицията Пламен Георгиев няма да изпълнява своята работа достатъчно прозрачно, защото според тях бил близък до управляващите. От своя страна ГЕРБ заявиха, че кандидатът на БСП Николай Николов пък бил бивш общински съветник от страна на БСП в Ловеч. 

​"Ще бъдат хванати хора с пари и това ще се случи съвсем скоро. Започваме изпълнение по закона, всички декларации, които трябва да се приемат. Започнахме вече акции. Ако видите политическата принадлежност на кметовете, срещу които бяха първите акции, ще се убедите колко независимо действаме. В цялата си кариера съм доказал своята независимост. Няма да чакате резултати след 2-3-5-10 месеца, а буквално след седмици ще започнат да валят първите резултати. Ще видите, че няма значение нито цвят, нито нищо", заяви Пламен Георгиев Димитров. 

Той заяви, че е бил прокурор, който наблюдавал досъдебно производство срещу Ваньо Танов. 

Борисов братовчед ли е на шефа на разузнаването

"В него бяха реализирани СРС-та и в тях, когато се изписва чисто процедурно какво е съдържанието на разговорите. Този конкретно разговорен беше конкретно проверен от вътрешна комисия и беше изписано, че е проведен служебен разговор между телефона на Танов и неустановен телефон във връзка със служебно назначаване. Впоследствие прокуратурата е установила съдържание на някакъв разговор. От там нататък е текла проверка, с която аз нямам нищо общо с тази проверка. След това се е провело производство. Аз такъв разговор не съм чул. Аз съм водил дело за нарушения в митниците", каза новият председател на антикорупционния орган. 

Той запита защо се пропуска, че по дело, по което той е работил, е бил вкаран единственият политик в затвора-Митхат Табаков. 

"Беше му свален имунитета и лежа ефективно за корупция във връзка с обществени поръчки. Не знам за друг действащ политик, който да е влязъл в затвора", коментира Пламен Димитров.

Той посочи, че няма да допусне някой да твърди, че е обвързан с когото и да е.  

"Никога не съм бил член на политическа партия. Работя срещу корупцията. Дали е ГЕРБ, БСП или ДПС, няма никакво значение. Само един месец след като се сляха органите има такива примери. Предстои сериозна борба с корупцията по всички нива. Хората да дават сигнали, да проверяваме. Всички ще бъде проверено", зарече се Пламен Димитров.  

 

"Искате да сложите вие един човек, който ще ви осигури спокойствие", коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова

"Пламен Георгиев е прокурорът, който има осъдени политици и делата за "Софийски имоти", коментира Цветан Цветанов от ГЕРБ. 

"Никой от вас нямаше да е тук, ако този човек не си беше свършил работата на времето", коментира Антон Кутев от БСП. 

"Аз бях председател на общински съвет, когато Николай Николов беше общински съветник", заяви Милко Недялков от БСП. 

"Като не е притеснително, че е бил общински съветник, защо не беше написано в биографията му", попита  Иван Миховски от ГЕРБ. 

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram