Още по темата

Корнелия Нинова предложи да бъде инициирана среща на всички парламентарни лидери, на която да бъдат изчистени именно тези въпроси - ревизията на прехода и конституционните промени, които да осветлят има ли престъпления при приватизацията.

БСП настоява не само касовата приватизация да влезе в конституционните промени, но и те да се разширят към участието на групировките в прехода, концесиите и обществените поръчки.

„Папката ще върна без подпис.

Искаме лидерска среща, сериозен разговор. Искаме разширяване на обхвата на ревизията на прехода и общо съгласие да подпишем всички едно предложение”, заяви Нинова.

БСП ще инициират среща на председателите на парламентарните групи, за да се търси съгласие за оценка на прехода. Целта е да се излезе с общо предложение за промяна в Конституцията. Нинова припомни, че БСП е единствената партия, която е дала оценка на прехода и то на най-висшият си форум - Конгресът, на 8 май 2016 г.

„Да предложи законопроект, който да бъде обсъден. Ако ще се събират, за да пият кафе лидерите на партиите, за да може г-жа Нинова да говори общи приказки, мисля, че това не е сериозно”, заяви от своя страна Тома Биков от ГЕРБ.

"Отдаваме тези емоции на някаква тежка фиксация

от страна на Корнелия Нинова към Бойко Борисов и от невъзможността й да живее без него". Това заяви още Тома Биков.

На 13 ноември стана ясно, че от ГЕРБ правят допълнение в Конституцията заради отпадане на давността при престъпления, свързани с приватизацията. Изменението ще бъде в член 31, като се създава алинея 8 с текст:

"Не се погасява по давност наказателното преследване и изпълнението на наказанието за тежки престъпления, извършени по повод приватизацията в периода 1992-2017 г."

Относно другата конфликтна тема между ГЕРБ и БСП,

а именно предстоящият вот на недоверие, той ще бъде отново обсъден между ДПС и БСП веднага след приключването на процедурата по гласуване на държавния бюджет. БСП твърдо настояват темата за корупцията да остане основна за него. 

Скандал - изгониха Нинова

Марешки няма да подкрепи вота, гласуването няма да мине

"Очевидно ГЕРБ са поумнели малко от времето когато се молеха аз да съм председател на Народното събрание и Деница Златева да е министър. Но не са достатъчно поумнели. Ще ги чакаме да израснат още малко", заяви Нинова и уточни, че мотивите на ГЕРБ да не искат голяма коалиция с тях е, че те са лоши. 
Според нея мотивите да не се правят големи коалиции са по-сериозни и държавнически. Тя подчерта, че ще ги чака да узреят до този момент, защото в една държава трябва да има управляващи и опозиция и когато те се слеят опозиция става народа.

По повод извадените павета от бул. "Дондуков" и коментара на премиера от тази сутрин,

Нинова заяви, че Борисов е направил тежко внушения за БКП и поиска да каже какво има предвид.

"Когато говорят за БКП, г-н Борисов и най-близките хора около него и той конкретно да си извади партийната книжка от БКП и да си я сложи от ляво. Да си извади молбата за напускане на МВР, за да остане в БКП, и да си я сложи от дясно и да каже кое тежи повече", заяви Нинова. 

"Трябва да се намали субсидията на всички партии, а не само на тези отвън" - така Нинова коментира предложението извънпарламентарните партии да получават субсидия 1 лв. и заяви, че ще гласуват против.

Премиерът Борисов: Е, това са политически поръчки

Вицепремиер: Опозицията да спре да обижда. Боли ги

БСП са направили 149 предложения по законопроекта за Бюджет 2018, 46 за проектобюджета на ДОО и 17 по проектобюджета на НЗОК. От БСП предлагат да се дават повече пари в проверени модели и се надяват да има състезание на идеи, стана ясно още от думите на Нинова.

За кампанията за отпадане на санкциите срещу Русия, Нинова заяви, че санкциите срещу Русия вредят на България и позицията на БСП не се променя. Тя призова ГЕРБ да кажат какво мислят, защото позицията им се променяла.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК