Още по темата

Откриха обявения за издирване преди месец и седмица олимпийски медалист по математика от Ямбол. 26-годишният Галин Статев е бил намерен от столични полицаи в четвъртък около 17:00 ч. в ж.к "Борово".

Медалистът е открит във видимо добро състояние.

При обход на квартала униформените забелязали момче, което отговаря на описанието на Галин и го спрели за проверка на личните документи.

След като установили, че става дума именно за Статев, го отвели в районното управление и малко след това е бил предаден на близките му.

Момчето бе в неизвестност от 4 август.

Следите му се губеха веднага след пристигането му у нас от Германия под претекст, че ще работи тук.

На 7 август Галин публикувал снимка във "Фейсбук" от Витоша. 

"На снимката от Витоша има коментар "Едно ново начало". Предполагам, че това е за новата му работа, защото той за първи път ще започва да работи", коментира бащата на Галин пред БНТ на 26 август.

Галин е възпитаник на Националната природо-математическа гимназия. Носител е на златен медал от балканската олимпиада по математика и бронзов медал от международната олимпиада по математика през 2009 година. Има диплома за бакалавър от Масачузетския технологичен институт. Понастоящем завършва магистратура по приложна математика в Мюнхенския технологичен университет.