Още по темата

Тя грабна титлата "Мисис България Вселена" през 2008 г., от няколко седмици е на висока длъжност в администрацията на съда в Люксембург.

Името ѝ е Ана Иванова, която първоначално била на стаж в съда за шест месеца, но магистратите видели потенциала ѝ и я назначили на висока длъжност, пише в. "България днес".

"Ще остана, докато се чувствам удовлетворена от работата си. Засега съм много добре - уважавана като личност, респектирана, че една емигрантка се е интегрирала в държавата им и говори техния език свободно. Какво знаят за нас ли? Че сме най-бедната държава в ЕС", разказва за преживяванията си в Люксембург Иванова, цитирана от медията.

А коя е Ана?

Ана Иванова е родена в град Варна. Завършила е политология. Омъжена е от над 15 г., има две дъщери близначки – Валерия и Доротея.

Вижте снимки на Ана Иванова в нашата галерия

През 2008 г. почти на шега изпраща свои снимки за участие в конкурса „Мисис България“ и два месеца по-късно разбира, че е сред финалистките. Шефът и колегите във фирмата, в която работи като брокер по това време, я изненадват със самолетен билет, за да отиде да участва на конкурса.

Източник: Ana Ivanova Mrs.Universe Europe and Mrs.Bulgaria/Facebook

И така, Ана Иванова е избрана за „Мисис България Вселена 2008“.

През 2009 година красивата варненка грабва и титлата „Мисис Вселена Европейски Съюз“.