Още по темата

Уличен стълб се оказва вграден в новострояща се къща в пловдивския квартал Арман махала. За това сигнализира кметът на квартала. 

„Този стълб беше в двора на къщата ми”, твърди Марин Ралев, собственик на къща на ул. „Розова долина”, в която е вграден стълбът. Той твърди, че от Енергото са го помолили да сложат стълба в двора му. Къщата му вече е била бутана един път, защото са я достроили незаконно, но сега от общината ще я бутат пак. Собственикът е съгласен. Така няма да му се състави наказателно постановление от 100 до 2000 лв. 

„Предстои демонтаж на уличния стълб. Има констативен акт за установяване на незаконно строителство. Аз вярвам, че те самите ще проявят разум и този път няма да бутаме ние. В интерес на истината, те са собственици на имота, но на едноетажна постройка. Нали не си мислите, че някой от община Пловдив като изгражда осветление, ще го сложи в частен имот”, коментира кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев.

За абсурда съобщи кметът на район „Северен“ Ральо Ралев, който пък разбрал от началника на Трето районно управление Никола Симов. Собственикът от години работи в Германия, а строителните дейности ръководели неговите родители. Признават, че нямат разрешително за строеж.

В профила си във Facebook Ралев написа:

„След 6 години стаж като кмет мислих, че няма какво да ме изненада, но уви, злият гений на тези хора не спи. Благодаря на г-н Никола Симов за подадения сигнал, от който несъмнено ще има светкавична реакция”.

Справка на администрацията показва, че 90% от сградите в Арман махала са незаконни.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram