Още по темата

Стоянка Мутафова посрещна рождения си ден на сцената на Сатиричния театър с пиесата "Столетие мое". Появата й бе бурно посрещната от аплодисменти, а на края на постановката голямата актриса, която навърши 96 години, изслуша права безкрайните ръкопляскания на публиката. 

Препълнената зала пя и "Честит Рожден Ден". 

Обичаната от поколения българи актриса влезе за 50-и пъти в ролята на столетница в пиесата "Столетие мое". При всяко нейно ставане публиката избухваше. 

Голямата Стоянка Мутафова танцува в края на пиесата
Голямата Стоянка Мутафова танцува в края на пиесата Източник: Nova.bg

ВИЖТЕ РЕДКИ СНИМКИ ОТ МЛАДОСТТА НА СТОЯНКА МУТАФОВА

Преди да излезе пред публиката, Стоянка Мутафова призна пред NOVA, че мечтите й са свързани с това да е по-дълго време до детето си. 

След края на постановката Стоянка Мутафова получи кошници цветя от първите хора в държавата, много поздравления и благодари на сценичните си партньори. 

Стояна Мутафова е родена на 2 февруари 1922 г. в София. Истинското й име е объркано в един афиш и сега е позната на всички като Стоянка.

Играе в повече от 90 театрални постановки. Популярна с ролите си във филмови и телевизионни продукции като „Големанов“, „Вражалец“, „Милионерът“, „Новогодишна шега“, „Топло“, „Любимец 13“, „Кит“ и други. Известни нейни сценични партньори са Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Апостол Карамитев, Невена Коканова.

Бразилка измести Стоянка Мутафова за "Гинес"

През 2016 г. Стоянка Мутафова осъществи мащабно турне в театрални зали в САЩ, Канада, Германия, Нидерландия, Швейцария и Великобритания. 

Стоянка Мутафова има три брака. През 1946 г. се жени за първия си съпруг - чешкия режисьор Роберт Роснер, когато е на 23 години, а той – на 51. След брака отиват да живеят във Виена, а после заради неговата работа се преселват в Прага. Там Стоянка Мутафова завършва второ висше образование към театралния отдел на Пражката консерватория.

Вторият ѝ съпруг е Леонид Грубешлиев, по професия журналист и преводач. От него е единствената дъщеря на актрисата – Мария Грубешлиева-Муки. Третият съпруг на Мутафова е актьорът Нейчо Попов. За него тя казва, че е любовта на живота ѝ. За първи път двамата се виждат в Народния театър, където тя започва да работи като актриса, а той е студент във ВИТИЗ.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram