Още по темата

Линейката не се е забавила - така говорителят на Спешна помощ отговори на обвиненията, че екипът се е забавил след сигнал за припаднало дете в училище в столичния квартал Люлин.

Вчера почина 17-годишно момиче - тя припаднала в двора на 96 СОУ вечерта. Пристигналият екип на Спешна помощ само е констатирал смъртта, съобщи NOVA. Веднага след това е възникнало напрежение, защото според близки на момичето, спешния екип се е забавил.

Момичето е колабирало около час преди приятелите й да повикат линейка. Това каза Катя Сунгарска пред "Здравей, България".

Все още няма причина за смъртта на детето. 

Тя обаче не била ученичка от това училище, а 12 клас в Професионалната гимназия по туризъм в Банкя. В двора били деца от квартала, не само ученици от 96 СОУ. 

Тогава момичето припаднало. Според Бърза помощ сигналът при тях е получен в 20 часа и 9 минути. На място са били в 20 часа и 20 мин., тоест след 11 минути. Затова твърдят, че не е имало закъснение. 

Малко след 21 часа е извикан втори екип на спешна помощ, заради майката на починалото момиче.

Ученик от Бургас в кома след час по физическо

Момиче би съученичка, блъска главата й в чина

Нападение над ученик пред погледа на преподавателя

Според Спешна помощ, пристигнала линейка е била нападната и ритана от близки на семейството на детето. Полицията се е намесила и е предотвратила саморазправа. 

Няма пострадали медици, но те не са успели да излязат и да помогнат на жената. 

Ваня Кастрева, шеф на Инспектората по образование посочи, че атмосферата в двора била спокойна, психолози разговарят с децата, обясни тя. 

Починалото момиче учело в гимназията по туризъм в Банкя.

„Не само, че ни изненада, бяхме шокирани от случилото се, разбрахме от медиите. В петък беше на училище в страхотно здравословно състояние с емоции за предстоящите матури”, разказа Димитрийка Герасимова, зам.-директор на ПГТ „Алеко Константинов”, гр. Банкя.

„Все още не е ясно защо припадъкът на момичето завършил фатално. Според полицията няма  данни за криминално престъпление”, коментира министърът на образованието Красимир Вълчев.

„Не е имало следи от насилие, по ръцете и по краката не е имало следи от убождания, само патоанатом може да каже”, заяви говорителят на Спешна помощ.

Майката и братът на детето отказаха да коментират случая. Казаха само, че детето е било уплашено и след това е започнало да припада.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram