Още по темата

Протестиращите срещу застрояването в столичния квартал "Младост" издигнаха свой кандидат за кмет на района. Изборите там ще се проведат заедно с президентските и референдума, иницииран от "Шоуто на Слави", на 6 ноември. 

Скандалът се разрасна, след като хората излязоха на протест заради застрояването на детската площадка между 19-ти и 21-ви блок в „Младост” 1, откъдето тръгнаха и други демонстрации срещу строителство в зелени площи и междублокови пространства. Преди време шефът на Столичния общински съвет Елен Герджиков обясни, че до 2006-а градинката е трябвало да бъде деветежан блок. Пред 2009 г. с приемането на подробния устройствен план позволеното строителство там е до 4 етажа. Сградата, която трябва да изникне, е не жилищна, а с обществено ползване. По думите му към момента този терен няма разрешение за строеж. 

Всичко за кандидат-президентите и изборите

"Младост" с нов временен кмет след историята със скандалната градинка

Кметицата на "Младост" подаде оставка

„Боря се за запазване на останалите зелени площи в района чрез промяна на устройствените планове", коментира Десислава Иванчева, председателят на Инициативния комитет „За Зелен Младост”. 

Комитетът събира подписи за свикване на местен референдум за налагане на мораториум на строителството в зелени площи и детски площадки в района. До днес вече са събрани повече от 7000 подписа в подкрепа на каузата.