Още по темата

Димитър Желязков продължава лечението си в чужбина. Той вече е транспортиран до Турция и настанен в клиника там, предаде "24 часа". 

Преместването се наложило заради проблем с основната травма на Митьо Очите, получена при стрелбата срещу него на 8 юни.

Тогава куршум прониза малкия таз и се наложи поставянето на силиконов уретер. През последните дни обаче се появил излив от уретера и затова е взето решение за преместването на Очите. След запитване от УМБАЛ „Софиямед" съобщиха, че специалисти на болницата са консултирали пациента и след изписването му, без да конкретизират за какво става въпрос.

Арестуваха дъщерята на Митьо Очите

Следователят на Митьо Очите проговори

Главният лекар на балнеосанаториума към гранд хотел Поморие д-р Стефан Шишков не беше информиран за преместването. Очите провеждаше рехабилитация при него, след като излезе от „Софиямед” в средата на август. До събота процедурите са вървели без проблем. В неделя обаче Желязков пропуснал.

Пътуването до Турция е станало през нощта срещу понеделник.

В събота срещу неделя, както и вчера около обяд, на два пъти е пристигала линейка на Спешна помощ поради влошаващото се състояние на боса. Желязков обаче отказал да бъде настанен в бургаска клиника, допълва бургаският сайт "Флагман".

Откакто Желязков е настанен в Поморие той допускал до себе си единствено жената, с която живее - Антигона.

Не искал никой друг да го вижда толкова отслабнал и безпомощен. 

Точно в 20:00 часа пристигнала лимузина Мерцедес, Очите бил свален с инвалидна количка и поставен в полулегнало положение в автомобила.

Така кортежът поел към границата. След около час са пресекли ГКПП Малко Търново. Около 1 часа след полунощ Очите е бил настанен в клиника в Истанбул. Охраната в тази болница била желязна.

Митьо Очите е в съзнание в "Софиямед"

Митьо Очите изведен от МБАЛ Бургас заради тежък проблем, правят възстановка на стрелбата

Минути преди 21:00 часа на 8 юни при престрелка пред заведението "4you" в центъра на „Слънчев бряг” бяха ранени Митьо Очите и двама негови гардове, а един от охранителите му бе убит. Официалната причина бе спор за паркомясто пред заведението, а неофициалната - от събиране на такса "спокойствие" до разпределяне на наркопазара. Премиерът Бойко Борисов определи случилото се като "махленска свада". 

Според главния прокурор Сотир Цацаров обаче не става дума за спор за паркомясто, а за спор за територия, която е източник на солидни доходи от престъпна дейност. На 17 юни стана ясно, че са повдигнати обвинения на още двама - Радослав Димитров и Георги Иванчев. След екшъна бе взето решение за създаване на координационен център в "Слънчев бряг", а полицаи ще проверяват цяло лято влизащите и излизащите коли.  

Само за близо две седмици, според полиция и прокуратура, са извършени над 84 разпита, 15 огледа, 10 обиска и 7 изземвания. В рамките на разследването беше организирана и възстановка на случилото се в курортния комплекс. В края на юни общо 10 души бяха обвинени за участие  в организирана престъпна група с организатор Божидар Кузманов.  На трима от тях бяха повдигнати обвинения за убийство и опит за убийство на Димитър Желязков.