Още по темата

Димитър Желязков отново е пациент на балнеоцентъра към петзвездния Гранд хотел Поморие. Митьо Очите, който на 8 юни бе прострелян с пет куршума, се е върнал в специализираната стая за настаняване на инвалиди след 5-дневни изследвания в истанбулската болница „Джон Хопкинс”, предаде „24 часа”.

Преди около седмица той напусна Поморие, за да се лекува в Турция заради усложнения при лечението на основната му травма – прострелването в малкия таз.

Желязков обаче използва обикновен транспорт вместо специализирана линейка, заради което в подземния свят се появиха коментари, че пътуването уж по медицински причини е всъщност напускане на страната. Според запознати за транспортирането му е използван микробус, който не привлича вниманието с лукс и екстри.

С информация за реалното състояние на Димитър разполагат само най-близките му,

това са много лични неща, всичко останало са инсинуации, довери пред изданието човек от обкръжението на несебърлията, който след дни има рожден ден.

Очите е роден на 19 септември 1972 г.

Известно е, че пътуването до Турция е било предприето след консултации със специалисти от УМБАЛ „Софиямед”. Той бе лекуван там, след като други здравни заведение в столицата отказаха да го приемат. В „Софиямед” му бе поставен и силиконов уретер. В средата на август го изписаха. 

Митьо Очите е загубил значителна част от теглото си и няма нищо общо със снимките,

на които показва бицепси, все още се придвижва с инвадилна количка.

Разследването за инцидента, при който той бе прострелян, продължава като двете престъпления от 8 юни – убийството на гарда Александър Алексиев и опита за убийство на самия Желязков са присъединени към делото за организирана престъпна група с лидер Божидар Кузманов Кравата. Обвинени са 10 души, задържани са 6 от тях. Срещу Желязков няма никакво обвинение, както и срещу нито един от хората му. 

Арестуваха дъщерята на Митьо Очите

Следователят на Митьо Очите проговори

Минути преди 21:00 часа на 8 юни при престрелка пред заведението "4you" в центъра на „Слънчев бряг” бяха ранени Митьо Очите и двама негови гардове, а един от охранителите му бе убит. Официалната причина бе спор за паркомясто пред заведението, а неофициалната - от събиране на такса "спокойствие" до разпределяне на наркопазара. Премиерът Бойко Борисов определи случилото се като "махленска свада". 

Според главния прокурор Сотир Цацаров обаче не става дума за спор за паркомясто, а за спор за територия, която е източник на солидни доходи от престъпна дейност. На 17 юни стана ясно, че са повдигнати обвинения на още двама - Радослав Димитров и Георги Иванчев. След екшъна бе взето решение за създаване на координационен център в "Слънчев бряг", а полицаи ще проверяват цяло лято влизащите и излизащите коли.  

Само за близо две седмици, според полиция и прокуратура, са извършени над 84 разпита, 15 огледа, 10 обиска и 7 изземвания. В рамките на разследването беше организирана и възстановка на случилото се в курортния комплекс. В края на юни общо 10 души бяха обвинени за участие  в организирана престъпна група с организатор Божидар Кузманов.  На трима от тях бяха повдигнати обвинения за убийство и опит за убийство на Димитър Желязков.