Още по темата

"Връзката ни е бурна, като куче и котка сме". Това споделя Анита Мейзер за отношенията ѝ с 12 години по-младия от нея Николай Димов, за чието убийство тя е задържана и обвинена. 

Признанието 52-годишната Анита прави през юни,

а сигналът за смъртта на мъжа, с когото имат сключен брак на Хаваите, е подала в неделя. Смъртта му е настъпила в нощта срещу неделя. При свое участие в "На кафе" "Мисис България" разкрива, че фитнес инструкторът и културист ѝ е казвал, че е дива котка. 

Именно една от версиите за смъртта на Николай, която набира все повече популярност, е убийство по време на секс или на сексуална игра – предполага се, че Анита Желева, известна като Мейзер, го е задушила или удушила, защото не е знаела кога да спре. 

От прокуратурата втори ден отказват да кажат това ли е причината. 

Анита Мейзер, на която Николай е втори съпруг, твърдяла пред разследващите, че е отишла да пазарува в 2,30 ч през нощта в събота, като оставила Николай пред луксозната жилищната сграда близо до Евксиноград да говори с двама негови приятели, които тя не познавала. Когато се прибрала, мъжът ѝ вече бил мъртъв. Вече е ясно обаче, че тя се е качила с Николай в апартамента. Това е лесно доказуемо, защото цялата кооперация е опасана с видеонаблюдение, камери има и в асансьора, както и на етажа на Анита. Освен това до нейния апартамент се стига само с асансьор, за който трябва човек да има чип или да бъде извикан от горе. Доказано е, че никой друг не е влизал в дома им. 

Какво не знаем за Анита Мейзер 

Вчера стана ясно обвинението, което ѝ е повдигнато – по член 124 ал. 1 от НК, грозят я от две до 8 години затвор – причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлена средна телесна повреда. 

"Тя е съзнавала обстоятелството, че причинява телесна повреда, и по всяка вероятност го е допускала",

коментира за "Здравей, България" по NOVA окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров. 

Всички обстоятелства, при които се е случило това престъпно деяние, ще бъдат изяснени в края на досъдебния процес – така той отговори на въпроса дали това е станало по време на секс. 

По думите му събраните доказателства не са за умишлено убийство, а за убийство по непредпазливост. 

Анита Мейзер е дала обяснения по случая, които са следствена тайна и не могат да бъдат коментирани. 

Вероятно утре ще се внесе искане за задържане под стража. 

Самата Мейзер първоначално е била задържана за 24 часа, а после за 72 часа. 

"Доколкото познавам Анита, тя не би причинила на никого болка, по-скоро би спасила човек", коментира и Патриция Кирилова, светски журналист, която казва, че я познава от десет години. 

"Медийният ѝ образ няма нищо общо с това, което е в действителност. Тя е помагала на всички, но около нея винаги е имало хора, които да искат нещо", посочи тя. 

Появи се и версия, че

Мейзер е убила своя съпруг Николай Димов от ревност.

Това казаха пред "България Днес" близки до скандалната плеймейтка, съобщи "24 часа". 

"Ако е имало ревност, това е било от негова страна, а не от нейна", коментира обаче Кирилова. 

Тя допусна, че той може да е взимал и по-силни субстанции, за да поддържа форма, но това щяло да докаже експертизата. 

Сестрата на загиналия Николай Димов

е възмутена от чутото и видяното в родните средства за информация, съобщи NOVA. Милена Димова се свърза с телевизията и отрече версията смъртта му да се дължи на злоупотреба с анаболи и други вещества. Тя не пожела да застане пред камера и изрази недоволство от начина, по който медиите интерпретират образа на брат й.