Още по темата

Турция дава 6 години на Европейския съюз да стане част от него.

Така започва днешният ни обзор

Страната иска да стане член на Европейския съюз до 2023 година.

Това заяви постоянният представител на Турция към ЕС, Селим Енел.

"Турското правителство иска страната да се присъедини към ЕС до 2023 година. Тогава Република Турция навършва 100 години от създаването си. За моята страна членството в Европейския съюз ще бъде един тържествен венец", казва Енел 

Обратно към България

Танци и упражнения създават мир и хармонията по света. Или поне в това вярват хилядите последователи на Петър Дънов.

Всяка година те се събират в Рила за свещения за тях ритуал паневритмия. Паневритмията е танц за душата, но лекува и тялото. Помага за ставната подвижност и за дишането. Една от участничките разказва, е "Паневритмията е нещо велико. Чувстваш се превъзходно. Всеки, който е танцувал паневритмия тук, казва, че това е нещо неповторимо.

Нещо любопитно и трогателно

Провъзгласиха мечка за "майка на годината", след като спаси трите си мечета от удавяне във водопад в природен парк в Аляска.

Героичното събитие е заснето от камерата за денонощно наблюдение на мечките в националния парк "Катмай".Майката, чийто прякор е Грейзър, ловяла сьомга на върха на водопада, когато едно от малките й се плъзнало надолу и водата го отнесла.

Останалите две мечета го последвали. Грейзър се затичала и доплувала до отрочетата си, като едно по едно ги извлякла на безопасния бряг. За щастие, трите мечета са добре, благодарение на бързата реакция на майката.

 За финал, нещо за дамите - модни трикове

Ако искате бързо и лесно да изгладите яката на ризата или омачканата пола, ако имате проблем със заплитащите се една в друга верижки и ако петното от дезодоранта ви дразни и искате да изчезне бързо, защото нямате време да сменяте блузата си, има как да стане.

Може да откриете 10 различни, умни и изненадващи трикове за ситуации, в които трябва да действате бързо и практично в галерията ни