"Труд": Три години затвор за миялна машина на кредит
"Труд": Три години затвор за миялна машина на кредит   
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
4

29-годишният Васил А. е бил осъден ефективно на три години затвор за неплатени вноски за миялна машина "Аристон" на стойност 769 лв., съобщава "Труд" под глава.

Това е първата присъда за неплатени вноски по стокови кредити за битови уреди. Тя е потвърдена вчера от окръжният съд в Добрич. За да получи уреда, жителят на Добрич представил фалшив договор, че работи във фирма и издължил само първата вноска, след което спрял да плаща.

Престъплението е извършено през ноември 2007 г. От 1995 г. той е осъждан 8 пъти, основно за кражби и за отклонение от военна служба. Големият брой присъди бил една от причините да бъде осъден ефективно, заявили от съда.

Осъденият е рецидивист по кражбите и трябва да лежи в затвора; проблемът е, че в новините за присъдите ги няма другите, дето мамят и крадат с милиони и все са "чисти", коментира "Труд".

Бизнесменът Росен Маринов, който бе арестуван заради рушвет от 100 хил. лв., има частен самолет, пише "Стандарт" под глава. Данъчни и прокурори вече проверяват имотите и сметките на собственика на фирма "Автоинженеринг" като част от акцията "Тузари", добавя вестникът.

Днес или утре се очаква да бъде повдигнато обвинение и на бившия зам. вътрешен министър Раиф Мустафа, който беше замесен в скандала, пише изданието.

Според челния материал на "Монитор" Маринов участвал в обръчи от фирми и "щедро се е отчел с парични дарения пред партия ГЕРБ".

Окончателният съдебен акт на Върховен касационен съд от 18.04. 2013 г. оставя в сила решението на Софийски апелативен съд от 01.10.2012 г., което потвърждава присъда от 30.06.2010г. на Софийски градски съд, с която подсъдимите Росен Маринов и Раиф Мустафа са оправдани.

 

Бизнес дамата Ася Инджова - голямата сестра на шефката на дирекция "Национален фонд" в Министерството на финансите Силвия Инджова, която разписва плащания по европроекти, е обвинена в присвояване на пари по програмата "Леонардо да Винчи" и срещу нея се водят две дела.

Това съобщава "24 часа" със заглавие под глава "Искат една кака да върне европари".

"Миналата година ДАНС информира със становище Меглена Плугчиева, че в случая няма закононарушение, но има потенциален риск от конфликт на интереси, който може да се ползва за критика на България - обяснява говорителят на агенцията Зоя Димитрова.

Тази дама наистина е печелила няколко проекта, но пък сестра й се ползва с добро име като професионалист, като един от най-добрите експерти в министерството и не е участвала нито веднъж в комисия, която одобрява проекти на сестра й.

Ако обвиненията на прокуратурата се докажат в съда, Ася Инджова трябва да върне 100 хил. евро. Тя посочва пред изданието, че работи само с институции от публичната администрация и това не позволява ситуации на конфликта на интереси.

Нова техническа експертиза може да преобърне делото "Симеон срещу държавата" в Пловдив, пише "Труд". Поредното заседание - на 16 юни, съвпада с рождения на бившия премиер, посочва изданието.

В делото Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза за заведоха иск за собственост срещу държавата за 371 дка ниви и 2 384 кв. м постройки в резиденция "Кричим" край село Куртово Конаре. Съдът се чака да се произнесе по въпроси за "царската реституция" - може ли да я има без специален закон, и дали имотите, придобивани от държавната служба Интендантство, са станали лични имоти на някогашните монарси, а оттам и на наследниците им.

Сакскобургготски и сестра му трябва да докажат и че исканите от тях имоти са идентични със съществуващите днес.

Новата експертиза на инж. Васил Герасимов отговаря отрицателно, според "Труд".

"Позицията на нашите държавни мъже - Путин и Медведев, е, че при терористична атака с похитителите не се разговаря. И аз смятам така мисля", казва в интервю в "Труд" ген. Генадий Зайцев, бивш командир на руските командоси от Група "Алфа" при посещението си у нас.

Най-страшно е политици да използват командосите, посочва той пред "Стандарт".

България зае вчера изчаквателна позиция спрямо кандидатурата на Жозе Барозу за втори мандат начело на Европейската комисия, съобщава "Труд".

Външният министър Ивайло Калфин е цитиран да казва, че председателят на ЕК е важен не само като име, а и като програма и ангажименти, "което означава, че още не сме решили".

Калфин не отрече, че българският премиер Сергей Станишев е изразявал подкрепа за Барозу, но уточни, че това не било последната дума на България, посочва "Труд".

Премиерът действително е казвал, че Барозу бе успешен председател на ЕК - не съм чул следващото изречение - че той е кандидатът на България за председател на следващата ЕК, добавя той.

"24 часа" и "Труд" посочват, че попитан за евентуална повторна номинация на Меглена Кунева за еврокомисар, Калфин казал: "Смятам, че г-жа Кунева е много успешен еврокомисар, но се притеснявам, когато не се обсъжда алтернатива и се мисли, че някой е роден за даден пост".

По думите му работа на следващото правителство е да намери авторитетен и безспорен кандидат.

14 партии и 4 коалиции ще участват на изборите за 41-во Народно събрание, съобщават изданията.

Най-голям дял от очакваната по-висока активност на изборите за Народно събрание ще отиде при ГЕРБ и Коалиция за България, прогнозират пред "24 часа" Юрий Асланов от "Афис" и Васил Тончев от "Сова Харис".

Според "Алфа рисърч" ГЕРБ ще прибави към гласовете си от евровота 300 000 гласа, а БСП - 120 000, ДПС - 100 000, "Атака" - 50-80 хиляди, НДСВ - 50-80 хиляди, Синята коалиция - 100-120 хиляди. По-труден рунд за малките партии, посочва в "Стандарт" Лидия Йорданова от НЦИОМ.

Трима вицепремиери ще се състезават да влязат като депутати от Русе - Меглена Плугчиева (БСП), Емел Етем (ДПС) и Даниел Вълчев (НДСВ), а от ГЕРБ - бившият шеф на полицията Пламен Нунев, отбелязва "Труд".В баровските квартали на София червените са бита карта, посочва анализ в "Стандарт" със заглавие "Тежка мисия за Гибона и Командира" (кандидати за 23 МИР).

Ще водя само една война - срещу страха на хората там, казва пред "24 часа" мажоритарният кандидат и водач на листата на ГЕРБ в Кърджали Вежди Рашидов. Там се гласува под строй, с автобуси, посочва той.

Бойко Борисов е в стрес, а Костов го вкарва в капан, е интервюто в същото издание с проф. Людмил Георгиев от ЦС на ДПС. Загубихме 30 000 гласа, защото избирателите ни бяха на гурбет, посочва той в отговор на въпрос за евроизборите.

"Не отписвайте "Атака" от новия кабинет" е озаглавено интервюто в "Стандарт" с лидера на партията Волен Сидеров.

Ключът към бъдещото управление може да се окаже "Атака", казва пред "Телеграф" математикът и член на ЦИК проф. Михаил Константинов. Според него повторни избори ще са катастрофа за страната.

Сидеров се явил вчера на държавен зрелостен изпит по теология в Шуменския университет, издържал с пълна шестица и вече има степен бакалавър, съобщават изданията.

В днешния си брой в. "Атака" помества програмата на партия "Атака" за изборите.

"Сега" помества разследване за схемата на "приканване" да се гласува за ЛИДЕР в Бобов дол на евровота. Според него началниците на смяна са спуснали на подчинените си "план" в коя секция колко души да гласуват. При неподчинение следвало уволнение или орязване на заплатата. "Лидер" спечели в Бобов дол с 51% от гласовете.

Ръстът в доходите на домакинствата се крепи на увеличените пенсии и социални плащания, показват данни на НСИ за април, цитирани в "Дневник".

Според анкетата за година семейният доход от работна заплата се е увеличил с 27,56 лв., а от пенсии - с 47,54 лв. За година расте и делът на обезщетенията за безработица, детските добавки и други социални помощи.

Намаляват приходите от самостоятелна заетост и "регулярните трансфери от други домакинства", в които статистиката включва и емигрантските пари.

911,9 млн. лв. от активите на българските застрахователни компании, са изнесени в страни от ЕС като вид инвестиции за януари-март 2009 г. Това сочат данните за състоянието на сектора през първото тримесечие на тази година, публикувани вчера от БНБ и цитирани под главата на "Класа".

Ръстът на изнесените в ЕС средства спрямо 31 декември 2008 г. е с 280,8%. Тенденцията показва, че през второто тримесечие ще има спад в застрахователния бизнес, заявява Стоян Проданов - изпълнителен директор на "Бул Инс".

По думите му в бранша усилено се коментира, че приходите до момента са почти равни на тези от 2008 г., което не се е случвало от 4-5 години.

През 2009 г. ще е абсолютният рекорд на германски инвестиции в България, казва пред "Класа" посланикът на Германия у нас Михаел Гайер. По думите му кризата не дава отражение върху капиталовложенията у нас, защото плановете се обмислят стратегически и дългосрочно.

Третата вълна от съкращения в България след началото на икономическата криза поетапно ще лиши от работа около 6000 души, посочва "Сега" под глава.

Позовава се на вицепрезидента на КНСБ Валентин Никифоров. Закриват 80 училища, съкращават 1500 учители, пише пад глава "Земя", позовавайки се на същия синдикат. Днес профсъюзът организира голям протестен митинг в столицата.

Български учени са изработили модел на контейнеровоз за Панамския канал, съобщава "Труд". По него ще бъдат създадени реалните морски съдове, които ще се движат по този морски път след неговото разширение, съобщават от Института по хидро- и аеродинамика във Варна.

Мегапроектът за съвременно корабоплаване, който стартира през 2007 г., предвижда до 2014 г. Панамският канал да се разшири. Нашият контейнеровоз вече е изпробван в опитния басейн в Лион, Франция.

Получили сме и покана от Белгия за изработване на морски съдове, които да влизат в пристанището в Антверпен.

Учените от 24 института на БАН са предлагат 120 продукта, които веднага могат да станат основа на печеливши предприятия, съобщава "Дума" под глава.

Учените търсят бизнес партньори, с които да създадат малки иновативни предприятия. Те са представили предложенията си на първа работна среща с политици и бизнесмени.

"Продължавам да рисувам любовта" е озаглавено интервюто в "Земя" с художника Евгений Босяцки, който през май стана на 80 години.

Коментари 4
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

4 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

ж

Миньори и енергетици излизат на протест

България Преди 1 минута

Исканията им са експлоатацията на въглищните централи да продължи и след либерализацията на пазара на електроенергия

Да тичаш назад: Полезно ли е за нашето здраве

Да тичаш назад: Полезно ли е за нашето здраве

Любопитно Преди 6 минути

Напоследък все повече хора практикуват тичане назад, но правилно ли е, четете в следващите редове

<p>Електрическата&nbsp;G-класа&nbsp;е с&nbsp;4 мотора и много нютон метри</p>

Електрическата Mercedes G-Class е с 4 мотора и колосален въртящ момент

Технологии Преди 39 минути

И да, може да завива на място като танк

TikTok ще бъде забранен, ако не бъде продаден

TikTok ще бъде забранен, ако не бъде продаден

Технологии Преди 57 минути

Решението може да промени сегмента на социалните мрежи

Всеки нов спомен уврежда мозъка

Всеки нов спомен уврежда мозъка

Любопитно Преди 1 час

"Формирането на паметта не е по-различно от приготвянето на омлет чрез счупване на няколко яйца"

Силяновска води убедително пред Пендаровски

Силяновска води убедително пред Пендаровски

Свят Преди 7 часа

Избирателната активност в РС Македония е била около 48%

Щастлива вест: Ивет Лалова роди момченце

Щастлива вест: Ивет Лалова роди момченце

Любопитно Преди 8 часа

Това съобщи самата тя в профила си във Фейсбук

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen

Любопитно Преди 8 часа

Той сам свали куртката си след грандиозен провал на Сините и Червените

Най-после САЩ дадоха на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Най-после САЩ дадоха на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Свят Преди 9 часа

Оръжията са пристигнали този месец

Пробив на Русия в Украйна, какво се случва

Пробив на Русия в Украйна, какво се случва

Свят Преди 10 часа

Все още не е ясно как украинската армия възнамерява да спре настъплението на руснаците

<p>Василев: Внесохме искането за оставката на председателя на Народното събрание</p>

Асен Василев: Внесохме искането за оставката на председателя на Народното събрание

България Преди 11 часа

Петков обясни, че подписите са събрани от ПП и БСП

Главчев: До 15 май плащаме на земеделците парите по украинската помощ

Главчев: До 15 май плащаме на земеделците парите по украинската помощ

България Преди 11 часа

Той определи среща като безпрецедентна

Радев: Напълно подкрепям Главчев, за който и да е министър

Радев: Напълно подкрепям Главчев, за който и да е министър

България Преди 11 часа

Радев: Договорът с „Боташ” може да бъде много изгоден

Регистрацията за изборите приключи

Регистрацията за изборите приключи

България Преди 11 часа

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в ЦИК заявление за регистрация

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

Свят Преди 12 часа

Първият транш от 4,5 млрд. евро беше предоставен на Украйна на 20 март

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

България Преди 12 часа

Консолидираните приходи на Групата за 2023 г. нарастват със 7% на годишна база, достигайки до 2 791 млн. евро