Още по темата

Шоуменът Слави Трифонов, който наскоро обяви плановете си за замяна на политическата класа в България с нови хора, се възмути от отразяването на референдума в Каталуния.

Според водещия на „Шоуто на Слави” българските медии обръщат много по-голямо внимание на ставащото в Испания, отколкото са отделили на общонародното допитване, организирано от него в нашата страна.

Каталуния реши - 90% искат независима държава

Слави Трифонов: Окопала се политическа класа, която няма да позволи промяна

Окончателно: Референдумът на Слави не е задължителен. Той отвърна

„Медиите в България отразяват референдума в Каталуния по изключителен начин - като първа новина и с най-малки подробности. А, доколкото си спомням, в продължение на една година референдумът в България, на който участваха три милиона и половина души, беше отразен от същите медии много, много срамежливо. Явно, за да отразят българските медии един референдум, трябва да има кръв”, написа днес Слави Трифонов във „Фейсбук”.

Има прилики между референдума организиран от шоумена в България и този в Каталуния. Последният не беше признат от властта в Мадрид, която направи всичко възможно, за да го спре.

В България, първо част от въпросите, предложени от екипа на Слави Трифонов, бяха обявени за противоконституционни.

После, допитването на практика беше игнорирано от властимащите, тъй като на фона на милионите дали вота си за промяна на Конституцията, за да бъдат приети резултатите от референдума за задължителни, не достигнаха 11 500 гласа.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК