Още по темата

Огромен скандал разтърсва американската телевизия Fox News. Известната водеща и бивша „Мис Америка“ Гретчен Карлсън заведе дело за сексуален тормоз срещу шефа на телевизията и може би най-влиятелният човек в американските медии Роджър Ейлс.

Водещата Гретчен Карлсън, дългогодишен служител на Fox, която не работи в телевизията от миналия месец, описва Ейлс като човек, който редовно подлага жените на сексуален тормоз, оглеждал я нагло в офиса си и я наричал „секси“.

Обвиненията ѝ включват и факта, че

Ейлс е предлагал сексуална връзка на Карлсън по време на срещи в кабинета му.

Водещата стигнала до решението да заведе дело срещу шефа на Fox News, след като договорът ѝ с медията беше прекратен. Според дългогодишната водеща причината е именно отказът ѝ на неприличните предложения от страна на 76-годишният медиен бос.

От компанията-майка на Fox News – 21 Century Fox пуснаха официално изявление, в което казват, че имат „пълно доверие“ в г-н Ейлс, но въпреки това е започнала вътрешна проверка по обвиненията на г-жа Карлсън. „Ние приемаме тези въпроси много сериозно“, обявиха от компанията.

Самият Ейлс също пусна изявление, в което далеч не беше толкова умерен.

Твърденията на Гретчен Карлсън са неверни.

Това е ответно действие на решението на телевизията да не поднови договора ѝ“, каза той. Ейлс посочи като мотив за това рейтингите, които нарича „разочароващо ниски“.

Директорът на Fox News добави: „Това клеветническо дело не само е обидно, напълно незаслужено е и аз ще се защитавам с пълни сили“.

Оказва се обаче, че Гретчен Карлсън май не е единствената жертва на Роджър Ейлс. След заведеното дело още десетина други жени се свързали с адвокатите на телевизонната водещата, за да потърсят правата си за подобни случаи на тормоз, съобщават американски медии.