Над 1.3 милиона души са посетили сайта Nova.bg през март показват данните от месечния доклад на агенцията за онлайн изследвания Gemius. Тoва отрежда първото място на сайта по брой реални посетители за месеца сред новинарските сайтове и го превръща в най-посещавания новинарския сайт в страната ни за този период.

На второ място в класацията с 1.2 милиона реални посетители е Vesti.bg, а петата позиция заема отново сайт от портфолиото Нова Броудкастинг Груп - DarikNews.bg с над 1 милион. Данните отново са на Gemius.

Богатото и качествено новинарско съдържание, ексклузивните новини, журналистическите разследвания и модерните функционалности на сайта, превръщат Nova.bg в един от най-предпочитаните онлайн канали за информация сред интернет потребителите у нас. В допълнение, платформата дава достъп и до най-важните акценти от телевизионната програма на NOVA - прайтайм продукции, предавания и сериали.

Отличните резултати още веднъж доказват професионализма както на редакторския, така и на технологичния екип на Нова Броудкастинг Груп, които развиват онлайн продуктите на групата. Стратегията на компанията е постоянно да затвърждава лоялността на своите потребители, както и да поддържа тяхната висока ангажираност със съдържанието в сайтовете на Нова Броудкастинг Груп.

Nova.bg е съобразен изцяло с последните тенденции при мобилното потребление и това е още една причина той да бъде толкова използван от потребителите. Част от тези технологични решения е например PWA (Progressive Web App) технологията, чрез която се гарантира по-голямата бързина при ползването на сайта. А когато потребителите търсят информация в Google, благодарение на AMP (Accelerated Mobile Pages), статиите от сайта се отварят максимално бързо на мобилните устройства, което улеснява и подобрява потребителското преживяване.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.