През есента на 2016 NOVA отново ще изненада зрителите с иновативен сезон  „2 в 1” и напълно нова за българския пазар програмна схема. Моделът „Два сезона в един” включва богато разнообразие от нови за България телевизионни проекти, както и поредица от вече наложили се предавания и сериали.

Първата част на сезона започва с няколко доказали се като успешни в ефира на NOVA продукции. На 11 септември в 20.00 ч. най-популярното звездно риалити шоу VIP Brother ще сложи старта на специален юбилеен сезон в стил комедия с неочакван край, с който ще отпразнува своята 10-годишнина.

Дългоочакваният български сериал „Откраднат живот”, превърнал се в истински телевизионен феномен, се завръща с втори сезон в праймтайма на медията от 13 септември в 21.00 ч.

С нов сезон от 12 септември в 18.00 ч. обичаната телевизионна игра „Семейни войни” отново ще забавлява зрителите, а в 23.00 ч. „Господари на ефира” ще слагат подобаващ финал на програмата. През септември в ефира на NOVA продължава и първият български риалити сериал “София – Ден и Нощ”.

За първи път два изцяло нови за българския ефир телевизионни формата „Пееш или лъжеш“ и “Bake off: Най-сладкото състезание” ще бъдат представени във втората част на същия телевизионен сезон, който ще донесе много настроение и позитивни емоции. От ноември  зрителите ще могат да гледат и новите сезони на две утвърдени вече продукции –  „Аз обичам България“ и „Мис Пепеляшка“.

Всички тези проекти, както и още изненадващи изпълнения, бяха част от специалния концерт-спектакъл под мотото „Заедно сме №1“, с който телевизията отпразнува старта на есенния си сезон на националния празник – Съединението на България.

Любими български изпълнители излязоха на една сцена с лицата на NOVA, водещите и участниците в предстоящите формати в уникално шоу на открито.

На сцената излязоха любими звезди от „X-фактор”, Любо Киров, Криско, Богдана Карадочева, Дует „Авеню”, Етиен Леви, Християна Лоизу, Жана Бергендорф, Рафи, Дара, Славин, Михаела Маринова, в шоуто участваха и актьорите от най-новия и много успешен български сериал „Откраднат живот”, героите от риалити сериала „София - Ден и Нощ”, както и любимци от риалити форматите на Vbox7.com. Водещи на спектакъла бяха неподражаемите Васил Василев-Зуека и Димитър Рачков.

Тази есен NOVA за пореден път доказва, че е новатор в програмирането и лидер в реализацията на телевизионни проекти, а зрителите за първи път ще имат възможността да се насладят на подобна жанрова палитра в рамките на един сезон в ефира на медията.

Още новини за новия есенен сезон на NOVA „2 в 1” ще откриете на Nova.bg и Facebook.com/Nova.bg