Още по темата

Четвъртият сезон на "Откраднат живот" не само затвърди убедителното си представяне на телевизионния екран, но и увеличи преднината си спрямо предишните. През последните два сезона интересът на активното население (18-49 г.) към сериала расте, като ръстът на "Чуждо тяло" е 11%.

"Откраднат живот" е както най-гледаният, така и най-предпочитаният от активното население сериал в българския телевизионен ефир тази есен. Преднината спрямо конкурентната медия сред активното население е 15%, а най-голям дял българската продукция има сред активното градско население - 35,7%, което е с 54% повече от дела на втората по гледаемост телевизия bTV по същото време.

"Откраднат живот" е най-гледаният български сериал от 2014 г. насам, следван от "Столичани в повече", "Ние, нашите и вашите", "София - Ден и Нощ", "Фамилията".

С "Откраднат живот" и премиерите на другите мащабни кино и телевизионни проекти, които се реализират с подкрепата на NOVA на всички платформи, медията сложи основите на нова за страната тенденция на завръщане към родните филми. Сериалът успя да спечели трайно зрителския интерес на аудиторията, доказвайки че и в България могат да се създават качествени телевизионни кино продукции, които по нищо не отстъпват на международните.

Звездният актьорски състав, силният сюжет, изпълнен с драматични обрати и емоционални моменти, и високото му качество превърнаха "Откраднат живот" в една от най-обичаните родни продукции през последните години.

Със страхотната си игра Юлиан Вергов, Йоана Буковска-Давидова, Ралица Паскалева, Деси Бакърджиева, Алек Алексиев, Дария Симеонова, Димо Алексиев, Мария Каварджикова, Янина Кашева, Диана Димитрова и Марта Вачкова продължават да вълнуват зрителите. 

"Откраднат живот"
"Откраднат живот" Източник: nova.bg

За четири сезона и 190 епизода, наред с десетките емблематични актьори, отделението на МБАЛ "Св. Кирил" посрещна и над 800 епизодика, които влязоха в ролята на лекари и пациенти, а сложните медицински казуси надвишават 250. Над 6 300 снимачни часа и 7 500 сценарни страници са в основата на хитовата медицинска драма. 

"Българските зрители все повече търсят родни продукции и това се вижда не само от резултатите на "Откраднат живот", но и от интереса на публиката към българските филми в киносалоните. Щастлива съм, че именно NOVA върна интереса на аудиторията към качествените локални филми и сериали.

NOVA е единствената медия, която само в рамките на тази година снима четири български сериала - "Дяволското гърло", "Ние, нашите и вашите", "Полицаите от края на града" и четвърти сезон на хитовата продукция "Откраднат живот”.

"Полицаите от края на града"
"Полицаите от края на града"

Пет български филма достигнаха до любителите на родното кино с подкрепата на NOVA. Вярвам, че тази стратегия е успешна не само за Нова Броудкастинг Груп, но и дава нова перспектива за развитие на целия пазар. Плановете ни за 2018 са още по-амбициозни, защото за нас като водеща медийна група е важно да инвестираме в локални продукции и българско кино", коментира Вики Политова, главен оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Освен в телевизионния ефир, сериалът бележи изключителен успех и онлайн, както и в социалните медии. 4,8 милиона видео гледания регистрира 4-ти сезон в канала на сериала в NOVA PLAY и в лайфстрийма в nova.bg, а от старта си до момента – видео гледанията на всички епизоди са близо 20 милиона. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.