Още по темата

Със скандал, който още тресе парламента започва днешния обзор на "Новините в 90 секунди".

От БСП сигнализираха, че апетитен терен – т.нар. „Царски конюшни“ в идеалния център на София е продаден на безценица за 90 лева на квадратен метър. В отговор днес областният управител на София Веселин Пенев обясни, че казусът е поставен некоректно „по чисто политически и предизборни причини”. Намеси се и премиерът Борисов, който разпореди проверка, а от БСП поискаха оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова, защото по думите им е знаела за скандалната продажба.

Още една тема, която буди любопитство - Митьо Очите проговори за първи път след като беше прострелян. Заяви, че не е знаел какво го чака, няма идея кой е стрелял по него и винаги излизал с бронежилетка. Озовал се на въпросното място, защото имал уговорка с приятели.

И една новина с трагично-комичен привкус - старши полицай от Шумен се превърна в престъпник, след като обра банка в града. Хванаха го, защото отишъл да извърши кражбата с личната си кола, която била снимана от охранителните камери.

Сега нещо любопитно - снимка на момиче с космати подмишници превзе интернет пространството. Тя е Лаура Ди - белгийска студентка по философия, която реши да запечата в кадри естествената хубост на жените. Оприличиха я с „прасе“, а самата тя заяви, че е момиче, което само решава какво да прави с тялото си.

И за финал кратък поглед към миналото - какви са били старите имена на българските градове... Сердика е първото име на столицата ни. Първото име на Велико Търново е Търновград. Берое пък е едно от старите имена на Стара Загора.

Между тях може да намерите и своето родно място.

Научете тези и още новини в новия епизод на "Новините в 90 секунди".