Още по темата

С една трогателна история и равносметка от наводненията в Гърция започва днешния обзор в "Новините в 90 секунди".

Най-малко четири са жертвите на проливните дъждове и ураганните ветрове, които предизвикаха наводнения главно в Западна и Централна Гърция.  До момента няма данни за пострадали българи. В засегнатите райони се издирват хора. 

Причината за обилните валежи е дълбок циклон, блокиран над Средиземно море, в района между Южна Италия и Гърция. Заради неподвижността му, целият му дъждовен потенциал се изсипа основно в южната ни съседка. 

Обстановката в Гърция напомня на тази в Македония отпреди месец, когато опустошителна буря взе 22 жертви, сред които и дете на 2 г.

Една трогателна история

5-годишно момче, приковано на легло от тежка болест, доказа, че няма невъзможни неща. Радо, който е със спилна мускулна атрофия, победи в състезание по спортна гимнастика. Заслугата за постижението е на неговия треньор, който организира специално състезание, в което той и Радо са един отбор. Така смелото момче доказа, че силата на духа е по-важна от силата на мускулите.

И още:

След като Apple представи новия iPhone 7 големият спор, дали премахването на стандартния жак за слушалки е правилно, продължава.

Според компанията ползите от това са, че телефонът е водоустойчив на потапяне във вода до 1 метър  в продължение на 30 минути и има повече място за нови функции.

Научете тези и още новини в новия епизод на "Новините в 90 секунди".

Вижте още:

Работиш в друг град - плащат ти наема и детската градина

Официално: Татяна Дончева е кандидат за президент

Защо тази снимка на момиче с космата подмишница "взриви" интернет

Жена уви половин млн. евро около корема си, хванаха я