Още по темата

92-годишна баба от Варна развълнува хиляди хора социалните мрежи. 

Баба Костадинка продава картините си на светофар на пазар "Чаталджа" в града, за да помогне на болната си дъщеря и на внука си. Баба Костадинка не проси, не моли за помощ и за жалост отдавна е изгубила надежда за достойни старини. Продава красота, късчета от душата си, нарисувани с акрилни бои върху платно.

Историята на възрастната жена разказа потребител във "Фейсбук". По-късно под публикацията се появи коментар, че баба Костадинка е успяла да продаде всичките си картини.

Тази и още истории ви разказваме в новия епизод на "Новините в 90 секунди".

И още:

През последните дни пожари обхванаха няколко места в страната.

В Пловдив изгоряха три от тютюневите складове. Близо 30 огнеборци овладяха пожара, но тютюневият град беше унищожен. Изгорелите складове са част от групов паметник на културата, наречен "Уличен ансамбъл "Иван Вазов" – "Цанко Дюстабанов". Отделно от това два от складовете са декларирани и самостоятелно като културна ценност. От общината в Пловдив отказват да обявят кои са притежателите на изгорелите складове, а от Министерство на културата са категорични, че отговорността за състоянието на тютюневия град не е тяхна, а на частните собственици.

Пожар избухна и в Сакар планина. Огнената стихия обхвана 50 хил. декара, от които 5 хил. декара са гори. Обстановката в Хасковска област след възникналите пожари към момента е спокойна, но все още има опасност да се разгорят отново.  

Вижте още новини по света и у нас във видеото.

Всичко истории, разказани в 90 секунди, гледайте в нашия канала във Vbox7.

Вижте още:

МВР удари две наркогрупи, действали в „Слънчев бряг“

Британци искат БГ паспорти след Брекзит

Топ 5 на постиженията на златните ни момичета