Още по темата

Започваме днешния обзор в новия епизод на "Новините в 90 секунди" с евакуацията на хора от блок в столичния квартал "Сердика". След постъпил сигнал на телефон 112 за напукана носеща стена между етажите на сградата, живущите били изведени от нея за няколко часа.

Хората твърдят, че пукнатините по стените се дължат на множеството ремонти в различни апартаменти и премахването на части от носещи стени. Ръководителят на Дирекция "Контрол по строителството" в Столична община - арх. Влади Калинов отрече тези твърдения и увери, че няма пряка опасност за хората в блока.

И две любопитни новини:

Жена на 114 г. се омъжи за 71-годишния си ухажор. Госпожата отначало не искала да се впуска в романс с 43 години по-младия мъж, но пенсионерът не искал и да чуе за отказ. Цели 12 месеца той ухажвал възлюбената си в старопиталището в Бачу, докато я склони на брак. Двойката на обща възраст е 185 г. се венчала пред погледите на десетки болногледачи и възрастни хора от старопиталището.

Класация показва кои са най-известните българи в социалната мрежа "Инстаграм". Сред тях са актрисата Нина Добрев и тенисистът Григор Димитров.

Кои са останалите вижте в галерията ни.

Тези и още новини научете в канала във Vbox7 "Новините в 90 секунди".

Вижте още:

Пирамида пак "ужили" десетки с над 3 млн. лева

Обраха дома на Нешка Робева

Нова идея за Кодекса на труда – почивен понеделник

Вижте първи в България уникални кадри на Брайън Адамс

Какво ще видим на бенефиса на Златните момичета