Още по темата

Родителите на 16-годишната ученичка, която обвини бившия кмет на Стрелча в изнасилване отричат тя да го е подтикнала:

„Вярваме на дъщеря си... Не може навън да е различна. Тя е слънчево и лъчезарно момиче. Каквато си е вкъщи, такава е и навън. Не излиза, не пие алкохол“, заяви пред „Здравей България“ Христина Белухова, която е майка на Ирена.

Бившият кмет на Стрелча призна, че е правил секс с 16-годишната ученичка, която по-рано го обвини в изнасилване. По думите му обаче това се е случило напълно доброволно от нейна страна.

Евстатиев беше арестуван в началото на тази година след поредица протести в Стрелча.

Съдът пак остави Евстатиев в ареста

Защитата: Евстатиев опита да се самоубие, прокуратурата - не е вярно 

На 15 януари той поканил момичето в хотелската си стая и отворил бутилка с водка. В стаята момичето приело голямо количество концентрат и изпаднало в безпомощно състояние, след което Евстатиев се съвкупил с нея, посочват от прокуратурата:

„Експертизата показа 1,79 промила. Това са може би около 400 – 500 грама са изпили двамата.

Той е предложил да се качат в стаята, тя отива, там започват да пият. Дори психиатърът, който е правил експертизата казва, че в момента, в който е влязла в хотела и са седнали да пият, тя нито за миг не е осъзнавала какво ще й се случи...“, конкретизира Христина Белухова.

Тя разказа още, че според преразказа на момичето „той я питал можеш ли да пиеш както пият в Русия – на екс. И започнал да й сипва чашите“.

Преди седмица при поредното заседание в съда, Евстатиев за първи път се срещна с момичето лице в лице.

„Него като го видя страшно беше... Започна да трепери, изпоти се, не иска да влезе в залата. Тя каза, че като сме влезли в залата той се обърнал и я погледнал“.

10 месеца по-късно момичето говори по темата само пред психиатри и психолози:

„Не ми е разказвала... Донякъде започва и спира“, споделя още майка й.

Родителите на Ирена пък предявиха граждански иск за обезщетение от 10 000 лева.