Още по темата

Омбудсманът Мая Манолова и бившият министърът на отбраната от кабинета „Орешарски“ Ангел Найденов сключиха брак след години съвместен живот. 

Двамата са си разменили брачни халки в ритуалната зала „Оборище“ на ул. „Кракра“, съобщава kmeta.bg.

Вижте двамата през годините в парламента и извън него

Както е известно, Манолова и Найденов са заедно от години, но на няколко пъти отлагаха тържествената церемония по сключването на граждански брак заради професионални ангажименти. Преди няколко месеца омбудсманът омъжи дъщеря си Ралица и влезе в клуба на тъщите. 

Близки на семейството отказали коментар, но са потвърдили новината за щастливото събитие. Кумове на бившите вече съпартийци са били Весела Лечева и половинката й Сотир Ушев.

Депутатът от БСП съобщи през април, че ще вдига сватба. 

Работа по структурите на БСП, избори и заболяването на Мая Манолова попречили двамата да си кажат „да“ досега.

„Никога не сме искали да се женим в Париж,нито сме имали такова намерение. Просто обмисляхме да прекараме няколко романтични дни там. Но не сме и помисляли да отменяме сватбата, ще се венчаем“, разкрива Найденов тогава.

Депутатът от левицата не дава повече подробности за големия ден и с усмивка признава: „тя Мая е повече по тези неща, повече обича да ги разказва и да ги планира“.

В откровено и лично интервю Мая Манолова разказа в края на 2015 г. за болестта, с която успя да се пребори тихо и без много шум. Тогава тя призна, че е разбрала, че има до себе си човек (бел. ред. Ангел Найденов), който е готов да я подкрепи във всеки един момент и ѝ е „много важен“.