Още по темата

„Не трябва да се лекува грипът още в първите часове с антибиотик. Специалист ще прецени дали да се даде антибиотик в последствия, ако ума усложнения”, това заяви пред „Събуди се” по NOVA д-р София Ангелова, председател на Националната асоциация за профилактика на белодробните болести.

"Когато температурата е висока, когато се появят болки по мускулите, когато дори светлината те дразни, или има тежко главоболие, първото е да започне антивирусен медикамент - те са два", посочи тя. 

"В моята практика пристигат пациенти с клиника на грип и първото, което правят, е да вземат антибиотик", казва д-р Ангелова. 

Източник: Nova.bg

"В първите часове на грипа, ако дадем антибиотик, ние ще потиснем имунната система. А в случая организма има нужда от по-силна система - затова казваме пазене на легло, приемане на повече течности", обясни лекарят. 

Наближава пикът на грипната епидемия, болниците препълнени заради усложнения

Грипна епидемия и в София

Грипната епидемия се разраства - още области затварят училища

По думите й трябва да се прави разлика между респираторна инфекция и грип. 

От днес се отменя грипната епидемия в областите София-град,

Кюстендил и Пазарджик. На територията на трите области се отменя забраната за провеждане на детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и поставянето на имунизации.

РЗИ-Разград обявява грипна епидемия на територията на област Разград от вчера, 02.02.2018 г., с всички произтичащи от това противоепидемични мерки.

Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки, тъй като картината на заболеваемостта е динамична. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram