Още по темата

След скандала с опит за отвличане българският консул в Кипър вече е в България.

Виолета Ралева беше задържана от полицията, след като опитала да вземе детето на друга българка от училище, без съгласието на родителите на момиченцето. След като учителите отказали да ѝ го дадат, тя се опитала да го вземе насила. Майката, която също работи в българската мисия в Никозия, отказа да подаде официално оплакване и разследването беше прекратено.

Външният министър Даниел Митов коментира само, че се изясняват всички факти. „Служителката е отзована моментално. Още вчера е била прибрана в България, добави Митов. 

Ралева отишла да вземе момиченцето от детската градина, която посещавало, с обяснението, че то ще се мести в друго заведение и тя щяла да го откара дотам.
Служителите на градината обаче решили да се свържат с родителите на детето и да попитат дали въпросната дама е упълномощена от тях да взима детето. Те отрекли. Тогава възпитателите опитали да приберат момичето обратно в градината, а Ралева започнала да го дърпа. Майката на детето – Виолета Несторова, работи като технически сътрудник в посолство на България в Кипър. Виолета Ралева заема поста си от август, като това е първият ѝ мандат. Няма дипломатически опит. Преди пристигането си в Кипър е работила в Националната агенция за приходите у нас.