Конкурсът за каузи, които променят света, избра неделния следобед за награждаване на победителите в темата на петото издание - „Обичам хейта“.

Седемте победители и двамата участници с поощрителни награди получиха възможност да представят своите проекти пред публика и да споделят решението за подобряване на средата, в която живеят и общуват. „Тази година в конкурса участваха 39 видеа. Заложихме не само на тези, в които видяхме определено художествено майсторство, но и в огромна степен акцентирахме реалистичното осъществяване на тези идеи. В избора ни беше важно каузите да могат да променят средата и хората“, разказа екипът на Център за образователни инициативи, допълвайки, че най-изявено е присъствието на градовете Карлово и Сандански. 

„Не можах да повярвам, че печелим за втори път. Миналата година каузата ни беше свързана с

изработка на носии за танцов ансамбъл.

С наградата успяхме да закупим обувки и всякакви принадлежности, а членовете станаха 35 души. Имахме възможност да обиколим цяла България!“, разказа Нина Матова, която е победител в конкурса за втора поредна година.

„Тепърва в живота ще се налага да се борите за своите идеи. Нека Репортийн бъде първата крачка за вашите упоритост и ентусиазъм“, пожела на участниците Надя Захариева, Директор на Програма „Култура и изкуство“ на Фондация „Америка за България“.

В награждаването се включиха и други представители на експертното жури, сред които Мария Силвестър, Петър Кауков, преподавател по режисура в НАТФИЗ и Краси Величкова от Български дарителски форум.