Още по темата

"Аз не съм чул никаква борба. Нито съм чул да има скандали, нито да има бой или напрежение между тия хора". Това заяви Кирил Вълчев пред "Здравей, България" по NOVA за отношенията между Анита Мейзер и покойния й съпруг Николай Димов, който е техен съсед. 

Вълчев, по-известен като Киро Скалата, е сочен за близък до 52-годишната варненка и за неин бизнес партньор. 

Версия: Мейзер вързала мъжа си със свински опашки за шоу

Анита Мейзер е  е обвинена за убийството на съпруга си Николай Димов на 13 срещу 14 август и за предлагане на подкуп на длъжностно лице. Във вторник, 23 август, Апелативният съд във Варна реши да я остави за постоянно в ареста. Нейната версия е, че 40-годишният Димов тренирал за шоу и за целта затягал свински опашки на врата, ръцете и краката си, които трябвал да скъса с мускулите си. Във фаталната съботна нощ - 13 август обаче, така се задушил. По-рано обикаляше версията за груба сексуална игра, при която се постига повече удоволствие, ако се притиска гърлото. 

Анита Мейзер в снимки

Той живее в една сграда с Анита Мейзер и покойния й съпруг, но на различни етажи. В луксозната кооперация, собственост на бившата Мисис България, тя има три апартамента - в единия живее тя, а другите два дава под наем. 

„През нощта Анита Мейзер дойде разтреперана в голяма паника и ми каза, че някой е убил мъжа й”,

разказа Киро Скалата. "Първо помислих, че сънувам и й казах: Звъни на 160", спомня си Вълчев, който по това време спял. Няколко часа преди това нахранил бебето си и си легнал. 

Той уточни, че е бил разпитван и не може да говори много. 

Тя е тренирала лека атлетика - поканил я навремето преди 11 години в неговото предаване за фитнес и така се запознали. 

Той коментира и първоначалната версия, че груба сексуална игра

е довела до смъртта на културиста и фитнес инструктор: 

"Хората са станали все по-извратени. За тях сексът вече не е общуване между мъжа и жената". По думите му обаче тренировки на вратни мускули със свински опашки не се правят. 

Майката на покойния Николай Димов е научила от обвинената бивша Мисис България

за смъртта на сина си. Това разказа Мартин Златев, който се познава със семейството от 20 години, пред Би Ти Ви

Какво не знаем за Анита Мейзер

Анита Мейзер за връзката си с Николай: Като куче и котка сме

Обвиняват Анита Мейзер за убийството на мъжа й

След смъртта на Николай Златев е трябвало да вземе майка му от вилата й над Виница. По пътя тя е звъннала на Анита Мейзер, която по телефона й казала: „Синът ти се обеси”. „Тази жена (бел. ред. Анита Мейзер) й затвори телефона по най-грозния начин. Ние не казвахме на майката до последно, за да може в районното управление да й обяснят, но тази жена се държа грозно. Трагедията беше неописуема”, посочи Златев. По думите му видими проблеми между Анита и Николай не е имало.

40-годишният културист и фитнес инструктор бе намерен мъртъв в жилището на съпругата си - 52-годишната Анита Мейзер, в кооперация до "Евксиноград" край Варна в ранните часове на неделя, 14 август. Тя твърдяла пред разследващите, че е отишла да пазарува в 2,30 ч през нощта в събота, като оставила Николай пред луксозната жилищната сграда с двама негови приятели, които тя не познавала. Когато се прибрала, мъжът ѝ вече бил мъртъв. Вече е ясно обаче, че тя се е качила с Николай в апартамента и никой друг не е влизал там. В понеделник, 15 август, стана ясно обвинението, което ѝ е повдигнато – по член 124 ал. 1 от НК, грозят я от две до 8 години затвор – причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлена средна телесна повреда. По-късно й бе повдигнато ново обвинение - за подкуп, по което я грозят до 10 години затвор и глоба от 15 000 лв. В момента тя е с наложена най-строгата мярка - задържане под стража.