Още по темата

След серията от четири почивни дни заради празника за Съединението на Княжество България с Източна Румелия, всички заминали да прекарат малко време в почивка извън родното си място, днес започват да се завръщат.

Трафикът в цялата страна се засилва, особено към входовете на големите градове. За съжаление катастрофи белязаха и днешния 6-ти септември, който би трябвало да е празничен, но за ред семейства е почернен.

Затруднено е движението на Самоковското шосе, в района на Пасарел в посока към София. Към 11.40 ч. днес там стана сериозно произшествие.

Шофьор на лек автомобил е изгубил управлението на завой, колата е паднала в коритото на реката край пътя, при което е загинала на място пътничка. Четирима души са откарани в болница за оказване на медицинска помощ.

Движението е временно затруднено до изваждането на катастрофиралия автомобил и приключването на огледа. Екипи на КАТ-СДВР и патрули регулират движението. В участъка се преминава с намалена скорост до възстановяването на условията за нормализиране на трафика, предупреждават от полицията.

Тежка катастрофа стана преди обед и във Враца. Лек автомобил с трима пътници, по неизяснени засега причини, се е ударила в стълб край пътя в централната градска част. Загинал е на място шофьорът на автомобила, тримата пътници са прегледани и освободени за домашно лечение.

Засилено е движението по автомагистралите.

Колона от автомобили се е образувала по автомагистрала „Хемус“ от Ботевград до тунела „Ечемишка“ в посока София. С намалена скорост се придвижва редицата автомобили в района на Симитли на автомагистрала „Струма“. Интензивно е и движението на ГКПП-“Кулата“ и „Маказа“. Към 14.00 ч. по автомагистрала „Тракия” движението е натоварено, но спокойно.

В столицата е натоварено движението по Ботевградско шосе,

където в голям участък придвижването е двупосочно в лентите посока към центъра. Рано тази сутрин четирима души пострадаха леко при катастрофа между трамвай и джип на кръстовището на бул. „Сливница” и бул. „Христо Ботев”.

От ГД „Национална полиция“ напомнят на водачите да шофират с повишено внимание и със съобразена с пътните условия скорост, при стриктно спазване на указанията на органите на Пътна полиция.