Още по темата

Девет гранични полицаи са задържани за вземане на подкупи на граничен пункт „Капитан Андреево“, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по време на брифинг във връзка с акцията на специализирано звено „Антикорупция" на ГКПП „Капитан Андреево“.

На граничния пункт тече спецакция

на вътрешна сигурност към МВР и специализираното звено за борба с корупцията към Софийската градска прокуратура.

Акцията е започнала малко след 6 ч. тази сутрин с пълна блокада на „Капитан Андреево“, като движението е било спряно и в двете посоки за няколко часа. В следствие на това са се образували киломерични опашки от товарни автомобили.

Арестуваните служители на „Гранична полиция“ работят на самия пункт и не заемат ръководни постове в МВР.

„Предстоят още арести, обиски и претърсвания на помещения“, съобщи Арнаудова.

По думите на Арнаудова акцията касае действия представляващи искане и получаване на подкупи от гранични полицаи, за да изпълнят или не изпълнят задължения по служба.

В момента на място има двама прокурори от специализираното звено „Антикорупция”,

9 следователи от Софийска градска прокуратура, които се подпомагат от 50 служители на „Вътрешна сигурност” към МВР”, обясни Румяна Арнаудова.

По думите ѝ в момента с предварително разрешение на съда, се извършват и продължават претърсвания на 14 адреса на територията на четири града от област Хасково.

Арнаудова обясни, че до края на планираните процесуално-следствени действия, прокурорите, които са на място са планирали задържане на повече от 14 лица.

По думите ѝ след преценка на всички обстоятелства, в рамките на утрешния ден и преди да изтекат 24 часа задържане, прокурорите ще преценят на кои лица да бъдат повдигнати обвинения и кои да бъдат задържани за срок от 72 часа.