Още по темата

С какво ни хранят по курортите? Второ качество ли е храната, която ни сервират по морето?

Екип на Nova провери заедно с контролните органи дали вчерашната вечеря се превръща в днешен обяд и сервират ли ни остатъци от предишни дни в менюто.

Като посети кухните на някои големи комплекси по Черноморието, репортерът Георги Георгиев разбра, че ден хранене на човек за хотелиерите с ол инклузив струва между 3 и 5 лева. 

"3 ядения на ден за 5 лева няма как да бъдат качествени", отговори на проверката д-р Сергей Иванов от "Активни потребители".

С 5 лева репортерът показа какво може да бъде закупено, като отиде на пазар в столицата. 2 килограма картофи, 1 килограм домати и две краставици - тези продукти покриват такъв бюджет.

Според главния готвач на голям комплекс в Свети Влас добрият ол инклузив е въпрос на сметка.

За Сергей Иванов обаче зад пищните трапези се крият нискокачествени продукти, договорени на изключително ниски цени още преди сезонът да е започнал.

"Кайма за 1 лев, сирене за 3", обясни той.

Друг главен готвач обаче подчерта, че всеки продукт, който присти в кухнята се проверява внимателно. 

"Не можем да си позволим да ползваме храна от вчера", посочи Георги Господинов. 

Какво става с тялото като намалим солта

Депресията е в тях: храните, които я причиняват (СНИМКИ)

Смути вместо боза в детските градини от есента

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.