Още по темата

Коли минават технически преглед по втория начин. Автомобили без платен данък, без документи и дори с технически неизправности безпроблемно получават талон за годишен преглед.

СБА похвали КАТ, но системата за глобите се срина

Борисов за администрацията: Няма компютри и тоалетни. Уискито и бонбоните си вървят

Измамата е възможна заради пролука в системата. 11 общини в страната не са свързали базата си данни с тази на агенция "Автомобилна администрация". Това дава възможност на пунктовете за прегледи да мамят. Заради такива нарушения от началото на годината за съставени 208 акта и са затворени 29 пункта. 

Екип на NOVA провери със скрита камера какво се случва в софийски пунктове за годишни прегледи. Пред един от тях има дълга опашка. Причината - преглед тук се минава бързо, лесно и без документи. Преглед по правилата в този пункт струва 35 лв. Преглед без документ за платен данък - само 5 лева повече.

У нас има 11 общини, които не са свързали базата си данни с тази на Агенцията. Така, ако не сме платили данък в София, системата няма да ни издаде талон за преглед. Община Борино обаче въобще не подава данни за регистрирани автомобили. Така само в този пункт месечно минават стотици автомобили, които нямат задължение към общината тук.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.