Още по темата

Жертва на джебчийки ги проследи и затвори в трамвай, докато дойде полицията.

Гергана Попова се прибирала към дома си, когато в трамвай номер 7 в столицата няколко жени взимат портмонето й. Тя обаче запомня външния им вид, проследява ги, обажда се на полицията и оттам я съветват да помолят ватмана да не отваря вратите. Така и става. Жените са задържани. По думите на Гергана те са били освободени 24 часа по-късно, разказа NOVA

Оказало се, че те са откраднали не само нейния портфейл, но и тези на много други граждани. Историята на Гергана, която се разиграла в столичния трамвай номер 7, обиколи светкавично социалните мрежи. 

"Докато се возих в трамвая, влязоха четири жени и дете. То започна да прави някакви странни движения, звънна телефон, започна да танцува и бутна едната жена в мен. Предполагам, че това е било моментът, в който се е случило всичко", разказа Гергана. После си видяла и чантата - разкопчана. 

Тя и нейна приятелка проследили жените по пътя на трамвая,

като на спирките, на които слизали, намирали изхвърлени празни портмонета. Возили се с тях в трамвая, свързали се с полицай от 4 РПУ, който им казал да накарат ватмана да не отваря вратите. Накрая успели да ги "заклещят" и повикали полицията. 

"Разбрах, че след 24 часа са ги освободили, тъй като те не признават вината си", уточни Гергана, която все още се надява скоро портмонето да й бъде върнато. 

Същите джебчийки обрали и друга жена в автобус 76 в последния работен ден преди Коледа. Потърпевшата крие лицето си, защото се страхува от джебчийките. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК