Още по темата

Сигналите от инвеститори за неспазване на срокове от районната администрация на "Младост" са в три посоки - необявяване на разрешение за строеж, което е издадено от главния архитект, незаверяване на планове за безопасност и планове за управление на отпадъци, както и неспазване на процедурите по обявяване на градоустройствен план.

ВИЖТЕ ЗРЕЛИЩНИЯТ АРЕСТ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Това обясни главният архитект на София Здравко Здравков за случая със задържания кмет на "Младост" Десислава Иванчева обвинена за вземане на подкуп в особено големи размери от строителен инвеститор, за да бъде официално обявено издаденото му разрешение за строеж.

Арестуваха кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева

Адвокат за арестуваните кметици: Изключително унизително

Прокурор Гешев: Иванчева искала 1,1 млн. евро, договорила 500 хил. евро подкуп

Главният архитект на София обясни, че имало практика в районната администрация на "Младост" да не се обявяват разрешенията за строеж и да "седят и отлежават с месеци в кабинета на г-жа Иванчева".

Той допълни, че след като издаде разрешение за строеж администрацията на районната община има 14-дневен срок да го обяви на заинтересованите лица.

Здравков каза още, че има поредица от забавени градоустройствени преписки, отново изпратени за обявяване, но това не се случва и тези документи седят в администрацията.

Той отчете, че има повече от 10 жалби от инвеститори за забавени документи. Като по тези случаи е сезирана Комисията по архитектура и е изпратена справка на председателя на СОС Елен Герджиков.

Здравко Здравков допълни, че от страна на кмета на 'Младост" е имало "изключително нежелание" да се занимава с проблемите на района и да се комуникира с администрацията на главния архитект на София.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.