Още по темата

„В продължение на часове отвлеченият бургазлия е бил систематично пребиван. Спрямо него е оказвано голямо насилие. Бил е заплашван, че ще му бъдат отрязани пръстите с лозарска ножица”, съобщи заместник-ръководителят на апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова пред NOVA.

Така похитителите му са взели от него 200 лева, два телефона и две банкови карти. „Технически проблем е осуетил изтеглянето на по-голяма сума от сметките му”, съобщи Йовита Григорова. 

В четвъртък стана ясно, че 30-годишен мъж от Бургас е бил отвлечен, бит и тормозен в продължение на близо две денонощия. Това се е случило в частен дом, където бил поканен на гости от жена, с която се запознали в интернет. ​По професия мъжът е шофьор на камион в чужбина и имал спестявания. От вечерта на 8 септември до 32 часа изтезания след това мъжът е качен в багажника на собствения му автомобил. Оставен е край пътя в местността "Карандила". 

За отвличането и насилието са обвинени двама - 30-годишната жена от Сливен -  Диана Куртева и малко по-възрастния Станислав Стоянов. Ако бъде доказана вината им, могат да бъдат осъдени на до 12 години затвор. Диана Куртева и Станислав Стоянов засега остават в ареста. По случая има и трети задържан, но все още не е ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение. Задържаната жена е наркозависима.

Има данни, че той й е предоставял средства през това време, в което са се познавали. 

Диана Куртева
Диана Куртева Източник: Facebook/ Diana Kurteva

В началото на годината Диана се запознала с бургазлията в интернет. След разговорите последвала и среща в Бургас. Миналият петък той бил поканен в Сливен, в къща, чийто адрес посочила Диана. Скарали се и в стаята влезли двама мъже с маски и го пребили жестоко.

"Той е бил вързан със "свински опашки", било му е сложено тиксо на устата, за да не вика, да не привлича вниманието на околните. Има информация, че в известен период от време е бил и с качулка на главата,за да не гледа", съобщи заместник-ръководителят на апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова. 

"Мъжът буквално няма здраво място по тялото", обясни ръководителят на апелативната прокуратура Любомир Петров.