Още по темата

Д-р Мая Брюкнер е хирург - онколог, художник , писател ,скулптор. По нейни думи е срещала смъртта седем пъти и винаги е намирала смисъл да продължи напред.  

Като хирург-онколог има над 12 000 операции зад гърба си. Но докато спасява животи в работата си, среща смъртта в семейството си.

Наркоман закла майка си и баща си

Близките на убитата от българин с изявление

„Синът ми замина за  Германия да следва квантова физика. Беше много интелигентно и умно момче. След втората година се запозна с холандец, замина за Индия и оттам нататък започна с наркотици, като идеята му е била какво ще се случи с организма”, разказва пред NOVA Мая Брюкнер

„Разви параноидна реакция с раздвоение на личността и ни нападна вкъщи. Връща се от Германия, без ние да знаем. Скрива се и изневиделица ни нападна. Мъжът ми беше убит, аз бях много тежко ранена, в кома”, спомня си д-р Брюкнер. 

Александър - синът на Мая и Владимир напада родителите си в дома им в село Долище през 2007-а година. Убива баща си, а майка си намушква над 25 пъти и бяга.

Въпреки че е тежко ранена, Мая успява сама да стигне до съседна къща, през зимата на 19 януари. Това спасява живота ѝ.

След инцидента синът на Мая мисли за самоубийство. После се лекува 8 години в психиатрия. Възстановява се и заживява с майка си и втория си баща. След което заминава за Непал, където обаче се разболява от бронхопневмония, получава сепсис и умира.

 За този преломен момент от живота си д-р Брюкнер пише две книги - изповед и проповед.

 Днес, 10 години по-късно Мая отново е намерила смисъла на живота за себе си.

Дъщеря ѝ Ралица работи в Германия, а в България Мая открива Йордан - моряк.