Още по темата

Йоан Матев остава в ареста. Това реши Софийският градски съд. Само преди ден прокуратурата внесе в съда обвинителния акт за убийството на 15-годишния Георги в Борисовата градина и сега се чака дата за първото заседание. 

Матев е обвинен за убийство по особено жесток за жертвата начин. Случаят е от юни 2015 година, когато Йоан е намушква с нож момчето. Прорезът засяга жизнено важни органи и Георги умира от масивна кръвозагуба.

Момче бе открито убито в Борисовата градина

Преди седмица съдът реши да пусне Йоан Матев от ареста, защото изтекъл законовият срок за задържането му - 8 месеца, за които прокуратурата не е внесла обвинителния акт. 

Съученици на Йоан го разпознали, но премълчали

Йоан: Невинен съм, това по медиите са пълни лъжи

След убийството, Йоан Матев изцяло променя външния си вид, навиците си и социалните си контакти. Действията му са квалифицирани от прокуратурата като извършени „по особено мъчителен начин“, тъй като след получаване на нараняването до момента, в който се развила острата кръвозагуба и 15-годишния Георги изпаднал в безсъзнание (поради обезкървяването на мозъчните структури), тийнейджърът изпитвал значителни болки и е могъл емоционално да осъзнае случващото се с него.

В хода на разследването оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието. 

Ако бъде признат за виновен, Матев би могъл да получи наказание „лишаване от свобода“ от 5 до 12 години, тъй като по време на престъплението не е бил пълнолетен.

Арнаудова: Разследваме всички, премълчали за Йоан!

Ножът, с който е наръган Георги - ключ към убиеца

От полицията разпространиха записи от видеокамери тогава, на които беше запечатано бягството на момче, за което обвинението твърди, че е Матев. Проверени бяха над 400 лица.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК