Още по темата

Йоан Матев, подсъдим за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г., иска да бъде преместен от следствения арест в Софийския затвор. Причината - здравословни проблеми, за които в затворническата болница щели да се погрижат по-добре.

На първото заседание по делото срещу него не бяха разпитвани свидетели, а само се решаваше дали да се върнат материалите в прокуратурата или не.  

Майката и бащата на убития Георги поискаха "кръвнина" от 400 000 лв. Съдът допусна гражданските им искове като обезщетение за причинени болка и страдание. Родителите се очаква да бъдат и първите разпитани по делото и ще бъдат призовани за заседанието по същество на 12 април.

През ноември прокуратурата внесе обвинителния акт срещу Йоан Матев за извършено от него убийство по особено мъчителен за убития начин.

Съученици на Йоан го разпознали, но премълчали

Йоан: Невинен съм, това по медиите са пълни лъжи

Оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието. Матев избягал и изцяло променил външния си вид, навиците и социалните си контакти.

До момента опитите процесът да тръгне останаха без успех, защото адвокатът на Матев Стояна Маркова не беше редовно призована. Въпреки че беше в залата на предишното заседание, тя заяви, че не е имала възможност да се запознае с обвинителния акт.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram