Още по темата

Изгорял блок се сдоби със сметка за ток. По Коледа ви разказахме за инцидента, при който кооперация в Бойчиновци пламна, а хората от нея се спасиха по чудо. Повече от 10 семейства останаха без покрив посред зима и бяха евакуирани при близки и съседи.

След този кошмар ги сполетя нов –

получиха сметки за ток за януари, който обаче не са ползвали,

информира NOVA.

Жена разказва, че за януари е получила сметка за 67 лв., в която влизат, както за изразходване на дневна, така и за нощна енергия.

Любопитното е, че никой не живее в изгорелия блок, а до сградата достъп няма. Друга жена пък получила две фактури по 90 лв. Блокът изгоря навръх Бъдни вечер и оттогава там никой не живее. „Непростимо и невъзможно е това, което ЧЕЗ правят с нас“, коментираха възмутените хора.    

При това сметките за декември и януари не се дублират. Жителите на изгорелия блок са подали жалба и все още чакат реакция от ЕРП-то.

От ЧЕЗ са заявили пред телевизията, че е допусната грешка от страна на отчетника и хората няма да плащат тези сметки.

Хората обаче се съмняват: „Не вярвам, че ще се случи. Ще трябва да си платим, защото иначе ще дойдат да ни отрежат и после ще трябва да плащаме за включване, когато направим покрива“.

Още по темата вижте във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.