Полицията в Бургас задържа за срок от 48 часа 58-годишния Христо Радев. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Може да има и други негови жертви.

Баща даде 700 лв. откуп, спаси дъщеря си от сводник

Защитата на Евстатиев: Момичето не е в тежко състояние!

Делото срещу Евстатиев влиза в съда, напил момичето и я изнасилил

Той е обвинен за това, че на 25 септември в с. Ново Паничарево, общ. Приморско, в сградата на ОУ „Христо Ботев“, извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на непълнолетно момиче.

Това е станало чрез използване на положение на зависимост като директор на въпросното училище, в което пострадалата е ученичка.

Предстои районната прокуратура в Бургас да внесе утре в съда искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Христо Радев е на 58 години, учител по български и руски език. Той е директор на ОУ „Христо Ботев“ от 1998 година.

Разпитват се още деца от училището съобщи говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова, цитирана от Dariknews.bg.

„Имаме информация, че може да има и други жертви на същото престъпление. Разпитват се и други деца от училището в присъствието на психолози. С извършените разпити на детето и родителите, както и уликите, които са събрани, категорично можем да твърдим, че е осъществено това престъпление против половата неприкосновеност на момичето“, посочва Арнаудова и допълва, че прокуратурата разполага със запис от телефона на детето.

От обвинението категорично изключват възможността, случаят да е следствие на конфликт между бащата на 14-годишното момиче, който е подал сигнала за блудството и директора на учебното заведение, каквито версии бяха разпространени от местни медии.