Още по темата

Преподавателите в ямболското спортно училище „Пиер дьо Кубертен” не могат да си обяснят как се е стигнало до инцидента, при който двама ученици простреляха таксиметров шофьор вечерта на 11 декември.

„Симеон за мен е добро дете, отличник, шампион. Никога не ми е създавал проблем - нито на мен, нито на колегите. Нито в часовете, нито след часовете. Последният ми разговор беше в понеделник. Никога по никакъв повод не е имало нищо лошо в това дете. Няма причини, поради които да се съмнявам в него”, коментира пред БНТ Диана Иванова, класен ръководител на арестувания за опит за убийство ученик.

„Обгрижван е от родителите си, но понякога проявява нетактичност спрямо тях. И разбира се това рефлектира в поведението му спрямо нас, колегите. Опитва да спестява някои истини, докато за тренировките е всеотдаен. Не е проявявал агресия спрямо съучениците си”, посочва за Костадин, другия задържан, неговия класен ръководител Тодорка Димитрова.

„Има нещо, което се е случило и се е пречупило някъде. Нямаше индикации за такова нещо. За мен е шокиращо и нямам обяснение. Гаранция ли е какво ще му сложат в питието в някое заведение?”, добавя Ваня Борова, преподавател.

„За мен момчетата са добри хлапета. Коцето е по-палавият, но чак толкова - това е абсурдно. Не бих предположил, че са способни на нещо такова. Костадин ми се обади от телефона на Симеон. Беше доста уплашен. Вика ми, Бат Ачо, ела. Симеон е наръган. Моля ти се, ела. И му казах да се обадят на полиция и линейка и че ще дойда. А аз звъннах на 112”, заяви треньорът по бокс на двамата Ангел Димов.

Таксито било повикано от младежите, които са съответно на 14 и 18 години, в ямболското село Дражево. По-големият от тях, който е и национален шампион по бокс, е стрелял по таксиметровия шофьор.

Учениците бяха привлечени като обвиняеми за въоръжен грабеж, придружен с опит за убийство и спрямо тях бе приложена мярка за неотклонение „задържана под стража” за 72 часа.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.