Още по темата

Водач на тир с пловдивска регистрация е с фрактури и на двата крака, след като товарният му автомобил навлезе в насрещната лента и се блъсна челно в друг тир, със софийска регистрация, на входа на Кресненското дефиле.

Вижте кадри от мястото на катастрофата

Поредният инцидент в този пътен участък стана малко след 6:30 часа тази сутрин на мокра настилка и при дъжд, на острия завой преди т. нар. „прав” тунел.

Хиляди шишета с бира се изпочупиха на "Струма"

Над 30 прасета са безследно изчезнали след катастрофа

След катастрофата пожарникарите 45 минути рязаха кабината на първия тир, за да извадят водача, който бе затиснат. Пострадалият бе транспортиран в МБАЛ-Благоевград с линейка.

Управляваният от него товарен автомобил е с ремарке с падащ борд, движел се в посока Кресна, а идващият насреща му „Мерцедес” с две ремаркета, превозвал кроасани. Водачът на втория тир не е пострадал.

Движението в посока Кресна се осъществява покрай забилите се един в друг камиона, а пътуващите в посока Симитли и Благоевград обикалят по черен път край реката.

На същия завой преди месец румънски тир с прасета се обърна и уби над 100 от тях, преди това друг товарен автомобил също се обърна и изсипа товара си от хартия. Преди опасния участък има знак за ограничение скоростта на 50 км/час, но много шофьори не го спазват.